Innbytterne reddet tamt Norge

Jo Inge Berget  og Stefan Johansen sørget for norsk seier mot Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Finland 2-0

De to innbytterne stod for høydepunktene i en ellers tam forestilling mot Finland på Ullevaal tirsdag.

– En svak omgang
– Første omgang er det bare å sette strek over. Det var en meget svak omgang. Vi var nødt til å gjøre noen grep, og det ga oss et lite løft. Vi vant 2-0 og var effektive, men «that's it». Dette var ikke i nærheten av standarden vi ønsker, oppsummerte Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Høgmo har vært frustrert over dårlig utnyttelse av sjansene, men slik var det ikke tirsdag.

– I fjor skapte vi seks-sju sjanser i snitt, men effektiviteten var problemet vårt. Slik sett tok vi et langt steg i dag. Vi har vært bedre enn motstanderen og tapt eller spilt uavgjort. I dag var det to dårlige lag, men vi vant 2-0. Selvfølgelig føles det bedre enn om vi hadde fått 0-0 igjen eller til og med tapt, sa han.

Martin Ødegaard spilte førsteomgangen på Ullevaal.

– Det var triste saker. Kjedelig, men sånn er det. Kjekt at vi vinner og holder nullen. Men vi har mye å gå på. Det ser alle, sier han til TV 2.

Tamt før pause
Norge skapte knapt en sjanse de første 45 minuttene på et glissent Ullevaal.

Per-Mathias Høgmos menn hadde ballen mest og styrte det meste, men slet med presisjonen, bevegelse og manglende tempo med ball.

Ødegaard byttet ut i pausen
Høgmo valgte å gjøre fire bytter i pausen. Keeper Ørjan Nyland gikk ut sammen med Martin Ødegaard, Adama Diomande og Fredrik Gulbrandsen. André Hanssen, Ruben Yttergård Jenssen, Aleksander Søderlund og Jo Inge Berget kom inn. Sistnevnte brukte knapt 12 minutter på å få hull på den famøse byllen.

Håvard Nordtveit la inn fra høyre og ballen gikk gjennom hele feltet. På bakerste stolpe dukket Malmö-spilleren opp og skled ballen i mål.

Det så lenge ut til å bli kampens eneste scoring, men sju minutter før full tid rotet den finske keeperen det til for seg selv. Innbytter Stefan Johansen presset Joronen etter et tilbakespill, den påfølgende klønete klareringen endte rett i beina på Celtic-spilleren, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Svakeste publikumsoppmøte siden 1992
Kampen mot Finland ga det laveste tilskuertallet i en Ullevaal-landskamp på nesten 24 år. Bare 4675 var på tribunene tirsdag.

Dagen før kampen offentliggjorde Norges Fotballforbund (NFF) at det var solgt 7000 billetter.

Det var med andre ord svært mange som ikke lot seg friste tross dette.

Man må helt tilbake til mai 1992 og oppgjøret mot Færøyene for å finne noe svakere. Da var det 4165 tilskuere på plass på landets nasjonalarena.

– I treningskamper er publikumsoppmøtet uforutsigbart, det er mange ting som spiller inn. Jeg er glad for dem som kom, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– For oss gjelder det å vinne kamper og bygge oss opp til VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland. Da vet vi at det blir fullt hus.