VRAKES?: Wayne Rooney må bevise mye før sommeren dersom en EM-plass skal forsvares. FOTO: Scanpix
VRAKES?: Wayne Rooney må bevise mye før sommeren dersom en EM-plass skal forsvares. FOTO: Scanpix Foto: Nick Potts

Tror Rooney kan bli vraket til EM

– Det gir ingen mening at han skal få spille, mener TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England - Nederland på TV 2 Sport Premium i kveld klokken 21!

England overbeviste mange da de slo Tyskland 3-2 i Berlin lørdag, og på fotballøya snakkes det allerede høylytt om EM-gull.

– Ikke vanskelig å se for seg

Harry Kane og Jamie Vardy scoret hvert sitt mål og storspilte for England i den kampen. I kveld får Daniel Sturridge muligheten fra start mot Nederland, mens Danny Welbeck også var involvert mot Tyskland.

Ikke før midten av april kommer Wayne Rooney tilbake fra en skade som har holdt ham ute av spill i to måneder. TV 2s fotballeksperter tror det engelske fotballikonet skal få slite for å bli en del av Roy Hodgsons EM-tropp til sommeren.

– Jeg kan se for meg at Rooney ikke blir med til EM i sommer, sier Øyvind Alsaker.

Simen Stamsø Møller er enig.

– Jeg synes ikke det er vanskelig å se for seg en scenario der han blir igjen hjemme, sier han.

Kane er toppscorer i Premier League med sine 21 mål, mens Vardy også har vært i storform og levert 19 scoringer.

– For meg gir det ingen mening at Rooney skulle få spille på landslaget foran disse gutta. I tillegg synes jeg Sturridge har vært bedre når han har spilt, sier Stamsø Møller.

Må raskt i form

– Nettopp dette med at han nå er skadet, kan faktisk komme ham til gode i sommer, mener Alsaker, og utdyper:

– Plutselig er Kane og Vardy slitne og nedbrutt etter en lang sesong, slik vi har sett engelske spisser i mesterskap tidligere. Samtidig har Rooney vært lenge på sidelinjen og kan spisse formen inn mot sommeren. Da ser plutselig bildet helt annerledes ut.

Han får dog dårlig tid på seg for å overbevise landslagssjefen.

– Han må komme i bra form. Han må være knallgod for å forsvare en plass. For konkurransen offensivt i laget er massiv nå. I mitt hode er altså ikke Rooney egentlig god nok, sier Stamsø Møller.

– Som en audition

Det er ventet at Roy Hodgson kommer til å gjøre en rekke endringer mot Nederland i kveld. Blant annet skal Daniel Sturridge starte, mens James Milner er deres kaptein for anledningen.

– For flere spillere vil kampen i kveld være en mulighet til å overbevise. Da tenker jeg spesielt på John Stones, Danny Drinkwater, Ross Barkley og Daniel Sturridge. Dette kan være en viktig kamp for dem, som en slags audition, mener Stamsø Møller, som holder England som klare favoritter.

Nederland klarte ikke kvalifisere seg til EM i år, da Island, Tsjekkia og Tyrkia ble for sterke.

England vant sin kvalifiseringsgruppe med ti av ti seirer og spiller sin første kamp i mesterskapet 11. juni mot Russland.