LEGGER OPP: Avicii er lei av stjernelivet og avslutter konsertkarrieren. Foto: NTB Scanpix
LEGGER OPP: Avicii er lei av stjernelivet og avslutter konsertkarrieren. Foto: NTB Scanpix Foto: Yui Mok

Avicii med avskjedsbrev – slutter å turnere

Avicii (26) skriver på sin nettside at han er lei av stjernelivet og er ferdig med konserter for godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen kom den svenske superstjernen Tim Bergling (26), bedre kjent som Avicii, med et sterkt, åpent brev til fansen på sin nettside.

Der takker han alle som har støttet han på veien til den enorme suksessen han har opplevd de siste årene siden han kom med sitt første album i 2010.

Trekker seg fra rampelyset

– Takk for at jeg fikk oppfylle så mange av mine drømmer. Jeg kommer til å være evig takknemlig for å ha fått oppleve alt det jeg har gjort med teamet rundt meg og mine elskede fans, skriver han.

Til fansens store overraskelse skriver han at han er ferdig med å turnere og holde konserter – for godt.

– Min vei har vært fylt med suksess, men den har ikke vært uten problemer. Jeg har blitt voksen mens jeg har vokst som artist, og jeg har begynt å kjenne meg selv bedre. Jeg innser at det er så mye jeg vil gjøre med livet mitt, skriver Avicii.

Han vil imidlertid ikke gi seg helt med musikken selv om han trekker seg fra rampelyset.

– Jeg vil fortsette å snakke med fansen gjennom musikken min, men jeg har bestemt at turneen i 2016 er min siste turné og mine siste show. La oss avslutte med et smell! skriver han.

Som en gest til sine fans har artisten valgt å legge ved sitt eget telefonnummer, slik at han kan holde kontakt med fansen.

Kommer ikke til Norge

Avicii har 23 planlagte konserter rundt i verden de neste månedene. Fredag står han på scenen i Dubai, før han reiser videre til Bahrain.

Avicii skal ikke spille noen konserter i Norge, men han skal til Malmö i august, og det blir en av hans aller siste konserter.

På Twitter er fansen i sorg over den triste beskjeden.

Mange ser ut til å forstå valget og takker Avicii for alt.