På rett spor etter påskefråtsingen - Wenches rugknekkebrød med havregryn

Etter saftige lammelår med karamellisert saus og andre godsaker er det RETT på knasende rugknekkebrød med havregryn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rugknekkebrød med havregryn

Dette trenger du:

  • 4 dl grov sammalt rug
  • 4 dl store havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann
KNEKKEBRØD: Sprøtt og godt hjemmelaget knekkebrød.  Foto: TV 2 
KNEKKEBRØD: Sprøtt og godt hjemmelaget knekkebrød.  Foto: TV 2 

Knekkebrød med valnøtter og frø

Dette trenger du:

  • 2 dl valnøtter, hakkede
  • 3 dl grov sammalt rug
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl gresskarfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en ganske tynn ”grøtete” masse.

La deigen hvile/svelle i ca. 10 min.

Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt og tynt utover de to stekebrettene.
Best stekeresultat med varmluftsovn.

Varm ovnen til 160 grader og sett et brett øverst og ett nederst i ovnen, stek i ca. 10 min.

Ta ut brettene, bruk en pizzarulle eller kniv, og del opp i passende knekkebrødstørrelse.

Sett tilbake i stekeovn og stek videre i ca. 1 time.
Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.

Ta ut stekebrettene, løft av bakepapiret med knekkebrødene og legg tilbake i stekebrettet med bakepapiret opp.
Trekk av bakepapiret, del opp/bryt knekkebrødene fra hverandre og fordel utover stekebrettet.

Stek videre med døren på gløtt i 15-20 min., til knekkebrødene er sprøe.

Avkjøl på rist før de oppbevares i tett boks.

Lavkarbo:

- Bruk bare frø, hakkede nøtter og kruskakli.

- Bruk fiberhusk for å binde dette sammen til en ”grøtete” konsistens.

Smaksvariant:

- Tilsett krydder som for eksempel karve eller urtekrydder.