BLE ANGREPET: Denne geparden tok et jafs av Mia Gundersens bein. Foto: Privat/Miagundersen.no
BLE ANGREPET: Denne geparden tok et jafs av Mia Gundersens bein. Foto: Privat/Miagundersen.no

Mia Gundersen angrepet av gepard i Sør-Afrika

Mia Gundersen ble angrepet av gepard rett foran øynene på sønnen Daniel (11).

Artisten, skuespilleren og tidligere Norske talenter-dommer Mia Gundersen (54) tok med sønnen Daniel på tur til Sør-Afrika.

En av postene på ferie-programmet var å besøke et naturreservat hvor de tar inn skadede dyr som blir tatt vare på, før de kan settes tilbake i naturen.

Her fikk Gundersen tilbud om å være med inn til gepardene for å overvære matingen. Artisten var skeptisk, men lot seg overtale, skriver Se og hør.

Prøvde å klappe den

Midt i matingen, og når TV-stjernen skulle ta bilde av villdyret, gikk geparden til angrep.

– Geparden kom helt rolig mot meg. Hun malte som en katt, så jeg var egentlig ikke redd. Jeg kjente mer en slags ærefrykt, og la hånden på hodet for å klappe henne. Men plutselig slo rovdyret til. Hun gikk til angrep, og før jeg rakk å reagere, satt hun tennene i låret mitt, sier Mia til Se og hør om hendelsen som sjokkerte både henne og sønnen.

Til TV 2 forteller Gundersen at hun kjente en sviende smerte.

– Jeg ga fra meg et hyl og sa «she bit me!». Alt gikk som i sakte film. En passer hev seg over geparden og fikk roet den ned. Jeg kjente en sviende smerte, men hadde jo ikke helt oversikt over hvor dypt bittet var, sier hun til TV 2.

FIKK ET SÅR: Mia Gundersen kom fra hendelsen med et dypt sår, men kommer til å få et arr på låret. Foto: Privat/Miagundersen.no.
FIKK ET SÅR: Mia Gundersen kom fra hendelsen med et dypt sår, men kommer til å få et arr på låret. Foto: Privat/Miagundersen.no.

Fikk sjokk

Heldigvis var ikke sønnen gammel nok til å bli med inn til gepardene. Han sto på utsiden av innhegningen og så hele skrekkhendelsen.

– Takk og lov for at han ikke fikk være med inn! Jeg var i veldig sjokk etterpå, kanskje mer enn jeg først trodde. Men på grunn av Daniel kunne jeg ikke få helt panikk heller, sier Gundersen til TV 2.

Heldigvis slapp hun fra hendelsen kun med et sår.

– Det var et veldig dypt bitt, men det kunne jo vært verre. Det blir et arr. Heldigvis ikke verre enn det, sier Gundersen, som også har skrevet mer om hendelsen på sin blogg.

Mor og sønn møtte også andre dyr i naturreservatet før Mia ble angrepet. Blant annet fikk Daniel klappe på en elefant som var det første dyret som kom til parken.