Storhamar sjokkerte Oilers

Storhamar med en sterk seier mot storfavorittene Stavanger Oilers i DNB Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger - Storhamar 2-3 Lørenskog - Vålerenga 3-2

Et skadeskutt Storhamar vant mandag 3-2 mot Stavanger Oilers i den første semifinalen i NM.

– Dette var kjempeviktig. Nå vet vi at vi kan slå dem. Det styrker selvtilliten vår, sa matchvinner Hampus Gustafsson.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

– Innsatsen er bra. Vi spiller for dårlig med puck i første periode. Vi er bedre i andre. Vi slipper inn for enkle mål og Storhamar spiller på at vi skal gjøre feil. Og det gjør vi jo til gagns. Men jeg er innstilt på best av sju, så jeg går ikke hjem og gråter for at jeg valgte Storhamar, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

Storhamar-trener Alexander Smirnov var fornøyd med seieren, men frykter en tøff kamp onsdag.

– Vi starter bra. Leder 2-0, blir litt passive i andre. Så tar vi en rolig prat etter andre om at vi må være tålmodig og vente på vår sjanse. Så til slutt scorer vi. Neste kamp blir enda tøffere. Stavanger er et rutinert lag og har bredere stall.

Gikk respektløst til verks
Storhamar hadde før kampen tapt fem av fem kamper for seriemesterne fra Stavanger denne sesongen.

I første NM-semifinale i DNB Arena gikk Hamar-laget respektløst til verks og ledet 2-0 etter første periode etter scoringer av Lars Erik Hesbråten og Scott Hotham – en periode som for øvrig var preget av ekstremt mange utvisninger.

– Jeg synes vi spiller drittdårlig. Vi er skyld i begge målene. Vi får nok høre det nå av Petter nå. Storhamar har vært klart best i denne perioden, sa Oilers-spiller Tommy Kristiansen i pausen.

I andre perioder våknet hjemmelaget fra påskedvalen og festet grepet om kampen. Christian Dahl-Andersen scoret to ganger og dermed var lagene like langt til pause.

– Jeg har hatt litt flyt denne perioden her. Jeg bommet på mål, så spratt pucken opp på kølla mi sånn at jeg scoret. Vi har vært et helt annet lag i denne omgangen her, men vi må være på vakt hele tiden for de har mye kvalitet i laget sitt, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

Gustafsson matchvinner
I tredje periode scoret Hampus Gustafsson det avgjørende målet for Storhamar med fem og et halvt minutt igjen å spille. Da i tillegg Tommy Kristiansen pådro seg to minutter med to og et halvt minutt minutt igjen å spille, så det mørkt ut for siddisene.

Storhamar vant 3-2 og dermed ligger det an til et meget interessant oppgjør i Hamar OL-Amfi onsdag.

Lørenskog med første stikk
I den andre semifinalen vant Lørenskog 3-2 i Lørenskog Ishall etter en tett og jevn kamp. Tony Romaro, Magnus Brekke Henriksen og Robin Sterner scoret for Lørenskog. Martin Laumann Ylven og Jørgen Karterud scoret for VIF.

Sammendrag: Lørenskog - Vålerenga 3-2