Nå vil Ødegaard bli målscorer

Martin Ødegaard mener selv at han er blitt mer målfarlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kunne på dagens pressekonferanse fortelle at Martin Ødegaard er frisk og klar til kamp mot Finland.

Høgmo synes det er gledelig at Ødegaard har fått noen positive opplevelser på fotballbanen etter noen tunge måneder rundt årsskiftet.

– Martin har, på tross av sin unge alder, oppnådd nye. Han tar steg i det daglige. Han har spilt noen gode kamper for Castilla, sier Høgmo.

Vil score flere mål

– Han er i utvikling fysisk. Vi følger treningen og alle kampene hans. Selvfølgelig er det variasjoner i prestasjoner. Men vi ser at han stabiliserer seg på et stadig høyere nivå. Vi ønsker at han skal bli mer gjennombruddshissig. Han må jobbe med å ta løp uten ball, ikke bare å få ballen på fot, sier Høgmo, som foreløpig ikke lar seg stresse av at utviklingen til Ødegaard har gått litt i bølgedaler.

– En spiller som Christian Eriksen har vært lovende i lang tid før han nå virkelig blomstrer i Tottenham og på landslaget, sier Høgmo.

Real Madrid-spilleren forteller at han er fornøyd med det som har skjedd i det siste.

– Jeg føler at jeg har gjort det ålreit de siste kampene. Det er gledelig, sier Ødegaard.

– Jeg har hatt mer fokus på å komme meg i boks og i scoringsposisjoner. Jeg vil score mer mål. Det er det det handler om. Jeg føler at jeg har tatt steg, sier Ødegaard, som lover at han vil skyte når han får sjansen mot Finland.

17-åringen vil ikke si så mye om fremtiden i Real Madrid. Flere eksperter har tatt til orde for at Ødegaard må få en annen kamparena enn nivå tre i Spania.

– Jeg har ikke tenkt noe særlig på det. Fokuset mitt er å utvikle meg. Jeg vil bli en bedre fotballspiller, sier Ødegaard.

Ligger an til å få starte

Dersom mandagens landslagstrening gir en indikator på Høgmos planer mot Finland, ser det også ut til at Ødegaard får starte kampen.

Real Madrid-spilleren ble testet til høyre i en klassisk 4-4-2-formasjon.

Ødegaard blir neppe den eneste utskiftningen fra kampen mot Estland. Høgmo prøvde hele fem nye spillere på mandagens formasjonstrening.

Ørjan Nyland tar ventelig keeperplassen, mens Omar Elabdellaoui kommer inn på høyrebacken. Stefan Strandberg ligger an til å komme inn for Vegard Forren, mens Fredrik Gulbrandsen trolig starter i stedet for Jo Inge Berget.

Ventet norsk oppstilling: Ørjan Nyland; Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg, Even Hovland, Haitam Aleesami; Martin Ødegaard, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred, Valon Berisha; Fredrik Gulbrandsen, Adama Diomande.