HYLLES: Henrik Mestad spiller norsk statsminister i Okkupert. Foto: TV 2.
HYLLES: Henrik Mestad spiller norsk statsminister i Okkupert. Foto: TV 2. Foto: Aksel Jermstad

Utenlandske kjendiser og anmeldere hyller «Okkupert»

Nesbø-serien fikk lunkne tilbakemeldinger hjemme i Norge, men blir hyllet av stjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2-serien fikk lunkne tilbakemeldinger da den ble sendt i fjor høst, men etter å ha kommet på Netflix får den ros av både utenlandske medier og kjendiser.

Den politiske thrilleren om en russisk invasjon i Norge fenger amerikanerne, og flere filmjournalister oppfordrer leserne sine til å «kaste fra seg alt og se hele serien».

Serien er den hittil dyreste TV-produksjonen i Norge, med et budsjett på 90 millioner kroner. Det er suksess-krimforfatter Jo Nesbø som står bak idéen til «Okkupert».

Britisk stjerne hyller serien

«The Office»-skuespilleren Ricky Gervais (54) oppfordrer sine 11 millioner twitterfølgere til å få med seg den norske serien.

«Ble nettopp ferdig med episode 7 av Okkupert. Rett og slett fantastisk. Skandinavisk TV gjør det igjen.», skriver han.

Også skuespiller Anna Chlumsky kjent fra TV-seriene «Hannibal» og «Veep», hyller «Okkupert».

«Man, oh man. Den norske tv-serien Okkupert er alt. Kommer fra denne IR-nerden. #okkupert», skriver hun.

Gode anmeldelser

Både Vogue og The Cap Times har skrevet lange anmeldelser av okkupasjons-trilleren, og begge anbefaler sine lesere å se serien. De sammenligner den også med den suksessfulle amerikanske serien Homeland som har slått godt an i Norge også.

«Abstinenser etter Homeland? Denne serien fra Norge er din nye geopolitiske favoritt-triller.» skriver Vogue som overskrift til anmeldelsen, og anbefaler helt klart andre å finne fram til den norske serien.

The Cap Times mener serien er perfekt å se i senga, og kommenterer også hvor lite reklame det har vært for thrilleren.

«Det er morsomt hvordan noen nye serier på Netflix blir lansert med masse støy og fanfare, mens andre har en tendens til å skli inn nesten uten at vi merker det, mens de venter på at seerne skal oppdage dem.»

De mener også at alle bør få den med seg.

«Den russiske regjeringen er visst ikke alt for glad for hvordan de blir fremstilt i serien, men alle andre burde være fornøyde med å se den.»

Fornøyd dramasjef

Christopher Haug, dramasjef i TV 2, er godt fornøyd med tilbakemeldingene fra utlandet.

– Det er ikke overraskende at Okkupert gjør det bra i utlandet, men det er selvfølgelig utrolig hyggelig med skryt. Jeg er veldig stolt av serien og mener bestemt at det er noe av det bedre som har vært laget i Norge, sier Haug.

Se Okkupert på TV 2 Sumo.