Hareide vil ikke gjøre som Høgmo

Den ferske danske landslagssjefen vil bruke spillere i posisjoner de kjenner fra klubblaget, mens Per-Mathias Høgmo flytter dem rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marienlyst Stadion (TV 2): Etter 0-0 mot Estland i Tallin, var det norske landslaget tilbake på trening i Norge lørdag for å forberede seg til treningskampen mot Finland på tirsdag.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo avslørte at det vil bli forandringer i lagoppstillingen.

Rune Almenning Jarstein fikk tillit fra start i oppgjøret i Tallin. Mot Finland må han mest sannsynlig finne seg en plass på benken.

Nordtveit og Skjelbred innrømmer utfordringer

Norge-kaptein Per Ciljan Skjelbred og Håvard Nordtveit er to av Høgmos utvalgte som har kommet i søkelyset, og deres roller på landslaget har skapt debatt.

I klubblaget Hertha Berlin spiller Skjelbred som oftest sentralt i banen, mens han på landslaget har vært plassert på kanten.

- Det er jo en utfordring å spille på en annen plass enn det jeg har vært vant til fra hjemlig liga, sier landslagskapteinen.

Nordtveit har hatt en god utvikling som midtstopper for Borussia Mönchengladbach. På landslaget har Høgmo brukt ham sentralt på midtbanen.

- Jeg har hatt en fin utvikling i Borussia, hvor jeg har vært midtstopper i vår 3-5-2-formasjon. Jeg har følt selv at det har blitt lettere å prestere hver helg når jeg har den plassen, sier Nordtveit til TV 2.

- Jeg tror ikke det har noen negativ effekt at jeg kan bekle flere roller, men for min egen utvikling så hadde det vært godt å ha en fast plass.

Landslagssjefen er positiv til at man har spillere som kan bekle flere roller.

- Vi diskuterer hele veien hvordan vi kan utnytte hver spiller best mulig innenfor det systemet vi har, sier Høgmo.

- Må sette spillere i posisjoner de kjenner fra klubblag

Åge Hareide fikk en drømmedebut som landslagssjef for Danmark da hans gutter slo EM-klare Island 2-1 hjemme i Herning.

Den ferske danske landslagssjefen var tidlig klar på hva slags system han ønsker i sin nye jobb.

- Vi sette spillerne i posisjoner som de er kjent med fra sine klubber, sier Hareide til dansk TV 2.

Som dansk landslagssjef vil ikke Hareide dytte spillerne inn i et system. Han vil tilpasse systemet etter sine spillere.

- Hvis angripere spiller sammen to og to i klubbene sine, så er de ikke vant til å operere alene på topp. Da må vi operere med to angripere, slik som disse spillerne er vant til.