DÅRLIGE KJØREFOLD: Sterk vind sammen med nedbør vil kunne gjøre kjøreforholdene på fjellovergangene i Sør-Norge vanskelige.. Foto: TV 2
DÅRLIGE KJØREFOLD: Sterk vind sammen med nedbør vil kunne gjøre kjøreforholdene på fjellovergangene i Sør-Norge vanskelige.. Foto: TV 2

Storm flere steder gir vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene

Det ventes storm flere steder på Vestlandet og i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fjellovergangene er det vanskelige kjøreforhold, og over Hardangervidda er det kolonnekjøring og lang ventetid.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for en rekke områder, inkludert Agder, Telemark, Buskerud og Oppland, der det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av snø og sterk vind fra lørdag kveld til søndag formiddag.

I Rogaland og Hordaland ventes lørdag og søndag sterk kuling og kanskje opp i liten storm utsatte steder.

Sjekk vegmeldinger for fjellovergangene i Sør-Norge her

Vindkastene kan komme opp i 25-30 meter i sekundet, ifølge meteorologene, og det advares om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av vind og snø.

På riksvei sju over Hardangervidda er det lørdag ettermiddag kolonnekjøring, og ca tre timers ventetid på østsiden og fire timer på vestsiden, sier Ken Ove Holm, trafikkoperatør i Statens vegvesen til TV2.

Det samme gjelder Sogn og Fjordane, der det blir stiv kuling og periodevis liten storm utsatte steder. Her kan vinden kom opp i 25-35 meter i sekundet.

I Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag ventes det lørdag og søndag sørlig sterk kuling og periodevis liten storm utsatte steder, med vindkast på 25-35 meter per sekund. (©NTB/TV 2)