AMMEKAMPANJE: Adele er rasende på Jamie Olivers utspill der han vil at flere mødre skal amme sine barn. Foto: Stella pictures.
AMMEKAMPANJE: Adele er rasende på Jamie Olivers utspill der han vil at flere mødre skal amme sine barn. Foto: Stella pictures.

Adele: – Dra til helvete!

Adele raser mot folk som TV-kokken Jamier Oliver etter ferske ammeuttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har oppstått ammebråk i England mellom popstjernen Adele (27) og Jamie Oliver (40). TV-kokken vil at flere mødre bør amme sine barn. Dette har fått Adele til å se rødt, skriver Daily Mail.

Slet med amming

Jamie Oliver sier at britiske mødre må skjerpe seg, og at morsmelkerstatning gir nasjonen store helseproblemer.

Adele og sønnen Angelo på flyplassen LAX i Los Angeles, januar, 2015. Foto Stella pictures.
Adele og sønnen Angelo på flyplassen LAX i Los Angeles, januar, 2015. Foto Stella pictures. Foto: Quarterflash/Vantagenews

Adele er kjent for å være ganske frittalende og snakke rett fra levra.

Enbarnsmoren slet selv med å amme sønnen Angelo (3), og fra scenen i The O2 Arena i London forrige uke, gikk hun til verbalt angrep mot kampanjen. Hun fikk spørsmål om amming fra en fan i salen og svarte:

– Vet dere hva, ammepresset mot oss er jævelig tåpelig. Folk som hevder at det er ingen alternativer enn amming, kan dra til helvete! Noen av mine venner har fått post-traumatisk stress fordi jordmødrene snakker som de gjør om amming, raste Adele fra scenen.

Jamie Oliver og kona Jools på premieren til «Eddie the eagle»-filmen i London, mars, 2016. Foto: Stella pictures.
Jamie Oliver og kona Jools på premieren til «Eddie the eagle»-filmen i London, mars, 2016. Foto: Stella pictures. Foto: GoffPhotos

Mer amming

Debatten i England har skutt fart etter at Jamie Oliver kom med uttalelsene i forrige uke. TV-kokken venter sitt femte barn med kona Jools.

– Vi må støtte kvinner i Storbritannia til å amme mer, også hvor de vil, sa han til LCS Radio.

Etter intervjuet har Jamie Oliver kommet med en unnskyldning til de mødrene som ikke har mulighet til å amme. Han twitret:

– Jeg forstår at amming ikke er lett, og i noen tilfeller ikke mulig for noen. Jeg ønsket bare å støtte kvinner som ammer, og gjøre det lettere for dem som gjør det, skrev han.