FOLKSOMT: Folk gikk mann av huse da Egypt møtte Nigeria.  / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI
FOLKSOMT: Folk gikk mann av huse da Egypt møtte Nigeria. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI Foto: Pius Utomi Ekpei

Ville du sett fotballkamp fra denne «tribunen»?

Stadionkapasiteten var 16 000. Likevel fikk 40 000 plass da Nigeria møtte Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var trangt om plassen da Nigeria møtte Egypt i en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet.

Hele 40 000 tilskuere hadde funnet veien til stadion etter at lokale myndigheter hadde lokket med gratis landskamp. At kapasiteten på arenaen bare var 16 000, ifølge The Guardian, var det langt færre som brydde seg om.

Da det begynte å bli fullt på stadion valgte flere hundrede tilskuere å klatre opp i kameratårnet. Derfra fikk de se Nigeria ta ledelsen ved Oghenekaro Eteb etter 59 minutter.

MED LIVET SOM INNSATS: VIP-tribunen i Nigeria er ikke som andre VIP-tribuner.   / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI
MED LIVET SOM INNSATS: VIP-tribunen i Nigeria er ikke som andre VIP-tribuner. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI Foto: Pius Utomi Ekpei

I sluttminuttene utlignet Egypt på kontroversielt vis. En nigeriansk spiller lå nede med skade, og Nigeria spilte derfor ballen utover sidelinjen. I stedet for å spille ballen tilbake til Nigeria stormet Egypt i angrep og scoret.

Det var den tidligere Chelsea-spilleren Mohamed Salah som satte inn scoringen.

KONTROLL? En politimann på hest passer på at tilskuerne ikke stormer banen. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI
KONTROLL? En politimann på hest passer på at tilskuerne ikke stormer banen. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI Foto: Pius Utomi Ekpei

John Obi Mikel bar for øvrig kapteinsbindet for Nigeria for første gang. Han var ikke spesielt imponert over Egypts opptreden.

– Alle sier vi rotet det bort i de tre siste minuttene, men alt jeg kan si er at fair play er fair play. Vi burde vært mer konsentrerte i de siste minuttene, men dette var juks, sier Mikel.

Arsenal-unggutten Alex Iwobi fikk debuten sin for Nigeria da han kom inn åtte minutter før slutt. Han er dermed ikke aktuell for det engelske landslaget.