Mikkel Mix Diskerud i duell med Guatamalas Gerson Tinoco i det pinlige 0-2-tapet. Foto: Scanpix
Mikkel Mix Diskerud i duell med Guatamalas Gerson Tinoco i det pinlige 0-2-tapet. Foto: Scanpix Foto: Moises Castillo

Diskerud byttet ut i pausen i pinlig USA-tap

Mikkel Mix Diskerud sviktet i markeringen etter bare sju minutter og ble tatt av banen til pause da USA gikk på en smell mot Guatemala.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guatemala-USA 2-0

Scoringer av Rafael Morales og Carlos Ruiz slo ned som en bombe og ga guatemalerne en sjokkerende 2-0 seier over USA i en VM-kvalifiseringskamp i fotball fredag.

Forsvareren Morales og angriperen Ruiz scoret begge målene i første omgang.

Morales headet inn ledermålet på en corner etter sju minutter. Mannen som ikke maktet å hindre Morales var Mikkel Diskerud. USA-sjef Jürgen Klinsmann tok av Diskerud til pause, men det hjalp ikke på det pinlige resultatet.

Diskerud, som spiller for New York, ble tidligere i uken kåret til den amerikanske ligaens mest overvurderte spiller.

Sjokket over å bli liggende under 0-2 klarte aldri amerikanerne å riste av seg, selv om både Clint Dempsey, Alejandro Bedoya og Jozy Altidore hadde flotte og til dels store sjanser. Men ingen av dem fikk ballen forbi Guatemala-keeper Paulo Motta.

– Jeg tror dette skyldes mangel på fokus, konsentrasjon og feile avgjørelser. Vi må alle ta ansvar for dette, både spillere og trenere, gå videre og vinne på tirsdag, sa Klinsmann etter kampen ifølge The Guardian.

Halvveis i kvalifiseringen ligger det amerikanske laget på tredjeplass. Det var også første gangen USA tapte for Guatemala i en VM.-kvalifisering. Amerikanerne spiller i gruppe C.

Det er Trinidad og Tobago som leder gruppen med Guatemala på en overraskende annenplass. USA ligger fire poeng bak lederlaget på tredjeplass.De to beste lagene i hver av gruppene går videre til en avsluttende finalerunde for å komme med til VM i 2018, et mesterskap som spilles i Russland.

I finalerunden går de tre beste lagene automatisk til VM-sluttspillet, mens laget som ender på fjerdeplass får ytterligere en mulighet i en internasjonal omspillskamp. (©NTB/TV 2 Sporten)