STYGGE SCENER: Kevin Doyle gikk ned for telling med et dypt og blodig kutt i beinet. Etter kampen postet han et bilde av skaden på Twitter (innfelt). Vi har valgt å sensurere det her, men bildet er usensurert nede i saken. Foto: Scanpix/Twitter
STYGGE SCENER: Kevin Doyle gikk ned for telling med et dypt og blodig kutt i beinet. Etter kampen postet han et bilde av skaden på Twitter (innfelt). Vi har valgt å sensurere det her, men bildet er usensurert nede i saken. Foto: Scanpix/Twitter

Tidligere Premier League-spiller med skrekkskade i landskamp

– Det kunne vært verre, sier Kevin Doyle etter blodig comeback for Irland. OBS! Vi advarer mot sterkt bilde i saken!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Irland fikk en skikkelig fotballopptur med 1-0-seier over Sveits i fredagens privatlandskamp.

Men etter kampen var det skaden til spissen Kevin Doyle som stjal overskriftene og skapte stor bekymring.

Colorado Rapids-spissen – som spilte sin første landskamp på 18 måneder – forlot nemlig stadion i Dublin på båre etter 22 minutter med det som så ut til å være en alvorlig beinskade.

La ut bilde på Twitter

Doyle fikk et spark på leggen i duell med sveitsiske Fabian Schär, men fortsatte likevel å løpe bortover gresset.

Etter hvert måtte 32-åringen ta telling og da ble omfanget av skaden klart. Doyle hadde pådratt seg et dypt sår i leggen, som tilsynelatende ser ut til å gå helt inn til beinet.

Doyle ble selvsagt tatt av banen på båre, og ble byttet ut med Daryl Murphy.

Sent langfredag tvitret den tidligere Wolverhampton-, Reading-, QPR- og Crystal Palace-spilleren at han – ufattelig nok – venter å være tilbake i løpet av kort tid.

«Det kunne vært verre», skrev Doyle og la ut et bilde av den forferdelige skaden på leggen.

Doyle er et kjent navn for de fleste Premier League-fans etter opphold hos både Reading, Wolves og Crystal Palace på øverste nivå.

Doyle fikk PL-debuten for Reading i 2006, men skiftet beite til nyopprykkede Wolves i 2009.

Doyle ble lånt ut til daværende Championship-klubb QPR i 2014 og var med på å sende klubben tilbake til Premier League gjennom en forrykende playoffinale mot Derby.

Iren hadde også et kort låneopphold hos Palace forrige sesong, men fikk lite spilletid og signerte for MLS-klubben Colorado Rapids i vinter i fjor.

Clark-scoring holdt

Foruten Doyles stygge skade, ble fredagens kamp – sportslig sett – ble en gledelig opplevelse for de grønnkledde i Dublin.

Ciaran Clark headet inn kampens eneste mål før to minutter var spilt. Shane Long var nær å doble ledelsen, men hans nikk gikk i tverrliggeren.

Seieren er utvilsomt gull verdt for Irland, som møter Italia, Belgia og Sverige i en meget tøff EM-gruppe til sommeren.

Irene hadde for øvrig ikke slått Sveits på 24 år. Forrige seier kom da John Aldridge scoret på straffespark etter 88 minutter i det som var nåværende England-landslagssjef Roy Hodgsons første tap som Sveits-trener.

(©TV 2/NTB)