– Disse bør United kvitte seg med i sommer

Anerkjent United-journalist mener Wayne Rooney er en av 12 spillere som bør selges i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Planleggingen av sesongen 2016/2017 er godt i gang hos de fleste Premier League-lagene, Manchester United inkludert.

Og det er ikke bare manager Louis van Gaal som sitter utrygt i United. For ifølge avisen Manchester Evening News bør klubben kvitte seg med en rekke spillere.

«Skulle Josè Mourinho overta som trener til sommeren har han ikke privilegiet av å overta en blomstrende stall som han har gjort i Chelsea, Internazionale eller Real Madrid. De stallene krevde kun noen justeringer, mens Uniteds må rives ned og bygges opp igjen», skriver den anerkjente United-journalisten Samuel Luckhurst.

Han lister videre opp 12 spillere som klubben bør kvitte seg med til sommeren.

– Rooney har passert middagshøyden
Blant dem er kaptein Wayne Rooney, som han mener forlengst har nådd middagshøyden.

– Han var uunnværlig i 2010, men unnværlig i 2013, skriver Luckhurst om kapteinen og peker på at han har gjort lite for å fortjene den enorme lønnsøkningen han fikk for å flørte med Chelsea og City i 2010.

Rooney, som har kontrakt med klubben til juni 2019, tjener rundt 3,2 millioner kroner i uken. Spissen pådro seg en kneskade i februar og har ikke vært på banen siden og avisen mener både Anthony Martial og stjerneskuddet Marcus Rashford er på vei til å gå forbi ham.

– Trenger en som ikke forsøker å kveste motstanderen hver gang
Marouane Fellaini er også på kuttlisten.

– Hans fysikk har styrket en tropp av lettvektere, men United trenger en smartere midtbanespiller som ikke prøver å kveste motstanderne hver gang han går ut på banen, er dommen over belgieren.

Med sine ti kamper denne sesongen får forsvarsspilleren Phil Jones også passet sitt påskrevet av avisen.

– Han er en grei forsvarsspiller, men han har arvet Louis Sahas' kallenavn «Mr. Glass» med sine 27 forskjellige skader siden han kom til United.

Avisen peker i tillegg på at Chris Smalling og Daley Blind begge har prestert bedre og at det dermed er naturlig at det er Jones som forsvinner ut.

Marcos Rojo, Adnan Januzaj, Nick Powell, Antonio Valencia, Paddy McNair, Tyler Blackett, Will Keane, Sam Johnstone og utskjelte Victor Valdes er de resterende ni spillerne på listen.