Perfekt start for Hareide som Danmark-sjef

Et sprudlende dansk lag slo EM-klare Island i Åge Hareides debut som landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark-Island 2-1

Danmark gikk offensivt ut i en 3-5-2-formasjon og spilte direkte, slik en Jürgen Klopp-inspirert Åge Hareide hadde lovet på forhånd.

Avgjørelsen kom i løpet av fire minutter i starten av andre omgang da FCK-spissen Nicolai Jørgensen (25) scoret to ganger foran de 9000 tislkuerne i Herning etter flott dansk spill.

Tottenhams Christian Eriksen, Danmarks største stjerne, får ros for å ha spilt en av sine beste landskamper på lang tid.

– Vi fikk se Christian på sitt beste i dag. Han er en herlig spiller å jobbe med. Fortsetter det slik lykkes vi. Det er viktig at vi har spillere rundt Eriksen som er spillende, som kan behandle en ball. Det har vi med Pierre Højberg og Thomas Delaney. Det er viktig for å få Eriksen rettvendt slik at han kan slå den avgjørende pasningen, sa Hareide til Kanal 5 etter kampen.

Nicolai Jørgensen jubler etter scoring. Foto: scanpix
Nicolai Jørgensen jubler etter scoring. Foto: scanpix Foto: Henning Bagger

62-åringen gledet seg også over at hans nye system fungerte såpass bra etter bare to treningsdager. Han roste også den unge midtstopperen Andreas Christensen (19), som spilte sin første kamp fra start.

– Han kan bli en Franz Beckenbauer om han vil, slo Hareide fast.

Christensen spiller for Borussia Mönchengladbach, men er på utlån fra Chelsea.

– Vi fikk ny input og ny trener før kampen. Vi spiller trenerens system, og da er det trenerens fortjeneste at vi vinner, sa Pierre Emil Højbjerg til Kanal 5 etter kampen.

Positiv førsteomgang

Danskene, som aldri har tapt for EM-klare Island, hadde ballen mest før pause, men målene uteble. Nicklas Bendtner står over landslagssamlingen. Spissduoen i hans fravær var Yussuf Poulsen (Leipzig) og Nicolai Jørgensen (FCK). Tottenham-stjernen Christian Eriksen virket i godt slag.

Danske eksperter var positivt innstilt etter den første omgangen.

– En av Christian Eriksen beste omganger på landslaget. Han har fått en friere rolle, som følge av eget ønske og Hareides filosofi, skrev den danske fotballkommentatoren Flemming Toft på dansk TV 2s liveoppdatering.

Fest etter pause

Danmark fikk betalt foran mål bare minutter etter pause. Yussuf Poulsen fikk storme nedover venstrekanten og legge ut i feltet til en umarket Nicolai Jørgensen, som scoret sikkert.

Åge Hareide kunne juble på den danske benken.

Poulsen var også arkitekten bak 2-0 tre minutter etterpå. Han vendte opp med ballen i bena sentralt i banen og slo en nydelig stikker ut til Eriksen, som kom inn fra venstre. Eriksen la ballen inn til Jørgensen som nok en gang fikk rikelig med tid til å score. 2-0 til «nye Danmark».

Tomålsscorer Jørgensen ble byttet ut etter 60 minutter, sammen med Chriatian Eriksen og Daniel Agger.

Etter det endret kampbildet seg noe, men Island fikk en redusering like før slutt. Arnór Ingvi Traustason scoret på et langskudd etter corner. Island var likevel generelt tamme og leverte ikke en forestilling verdig et EM-klart land.

En ting er likevel sikkert. Det ble en kjempestart for Åge Hareide, som får med seg mye goodwill fra det danske publikum nå.

– Det er en perfekt start for Åge Hareide. Det er kun den spede fødsel, det skal vi huske, men det ser lovende ut. Det oser av spilleglede, roste dansk TV 2s Flemming Toft.

Ekstrabladet slo til med «Ren ÅGEFORI» på nettforsiden sin.