TAR SELVKRITIKK: Stefan Johansen innrømmer at underholdningen var heller laber mot Estland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAR SELVKRITIKK: Stefan Johansen innrømmer at underholdningen var heller laber mot Estland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Johansen etter målløst mot Estland: – Det var en kjedelig kamp

Stefan Johansen mener banen må ta noe av skylden for den begredelige kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Estland - Norge 0-0:

Norge maktet ikke å finne nettmaskene og ruslet av banen i Tallinn med 0-0 etter en tam og svært sjansefattig privatlandskamp mot Estland torsdag kveld.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Stefan Johansen var rask med å innrømme at Norge ikke akkurat vartet opp til fotballfest.

– Jeg tror ikke dette var noen «høydare» for dem som satt hjemme og så på. Vi må være ærlige og innrømme at dette var en kjedelig kamp. Det er det ingen tvil om, sier han til TV 2.

– Det var en helt elendig bane og vi måtte legge opp spillet etter det, og blant annet slå litt lenger. Samtidig så skapte vi to-tre muligheter som vi burde ha scoret på. Men i bunn og grunn så var det ikke dette resultatet vi ønsket oss, sier Johansen.

Han er lei seg på vegne av norske fotballfans som fulgte kampen.

– Jeg skulle ønske vi kunne underholdt mer, men noen ganger er det vanskelig. Og det var det i dag, sier han.

– Gjør dere noe annerledes i neste kamp mot Finland?

– Ja, jeg tror det. Det blir annerledes. Vi har snakket om at vi skal være mer kyniske og få med oss resultater på bortebane. Men nå skal vi hjem og spille vårt spill og underholde Ullevaal-publikummet, sier Johansen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var på sin side ikke helt enig i at kampen var direkte kjedelig. Han gledet seg heller over at Norge var solide defensivt.

– Jeg er fornøyd med at vi kun gir bort én målsjanse på et tidlig innkast. Så får vi igjen sett en del nye spillere som får prøvd seg. Jeg er også fornøyd med at vi holder nullen, sier han til TV 2.

Berisha nærmest scoring

Kampen startet som veldig jevnspilt, men uten noe særlig offensivt spill. I løpet av 1. omgangen var det ikke én skikkelig mulighet foran noen av målene.

Estland hadde et par halvsjanser, mens Jo Inge Berget var nærmest for Norge med en heading.

Dette bedret seg ikke umiddelbart etter pause, heller. Tempoet var bedagelig og sjansestatistikken var deretter.

Den desidert største muligheten kom etter 59 minutter, da Valon Berisha var svært nær å sette inn 1-0.

23-åringen fikk ballen inne i feltet fra Stefan Johansen og dro til, men Estlands keeper vartet opp med en utrolig redning – med innsiden (!) av låret – og fikk ballen såvidt utenfor mål.

Etter kampen irriterte Berisha seg fortsatt over hendelsen.

– Det var nære. Jeg burde ha scoret. Den ville ikke inn, men det var dårlig avsluttet også. Vi får ta det neste gang, sier han med et smil til TV 2.

– Jeg følte vi gjorde en bra 1. omgang og prøvde oss frem. Men vi var ikke gode nok på den siste tredjedelen med den siste pasningen. Ellers kunne vi ha kommet til større sjanser. Men vi hadde sjanser nok til å vinne kampen. Jeg følte ikke at de hadde noen særlige sjanser, sier Berisha.

Jarstein og Diomande fra start

Landslagssjef Høgmo bød ikke på noen store overraskelser i laguttaket foran kampen.

I hvert fall ikke basert på den lagformasjonen han har drillet på treningene de siste dagene.

Som TV 2 meldte onsdag så gikk Rune Almenning Jarstein inn i mål. I tillegg fikk Adama Diomande tillit fra start på topp sammen med Jo Inge Berget.

Sammenlignet med startoppstillingen i forrige landskamp – nedturen i EM-playoffkampen borte mot Ungarn – ble det også gjort noen andre endringer:

Martin Linnes gikk inn på backplassen, og utgjorde forsvarsrekka med Even Hovland, Vegard Forren og Haitam Aleesami, som alle spilte mot Ungarn.

I tillegg gikk Håvard Nordtveit og Valon Berisha inn på midten i stedet for en skadet Alexander Tettey og Mohamed Elyounoussi.

Underveis i kampen fikk for øvrig Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø dine debuter for A-landslaget.

Vil du se alt av norsk og engelsk fotball? Skaff deg tilgang nå!