STORKAMP: Emil «Valhalla» Meek skal gå kamp mot omstridte Rousimar Palhares i Milano 21. mai. Foto: skogmoo.com
STORKAMP: Emil «Valhalla» Meek skal gå kamp mot omstridte Rousimar Palhares i Milano 21. mai. Foto: skogmoo.com

Norsk fighter fnyser av truslene om å avlyse

Emil «Valhalla» Meek frykter ikke at kampen mot kontroversielle Rousimar Palhares, som kan gi ham UFC-billett, står i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

World Series of Fighting har varslet at de vil prøve å stoppe kampen mellom Rousimar Palhares og Emil Meek, som arrangeres av italienske Venator 21. mai.

Den norske 27-åringen, som går under kallenavnet «Valhalla», er imidlertid ikke bekymret.

– Venator varslet meg på forhånd om at det kunne komme en reaksjon fra WSOF, men de forsikret meg samtidig om at det ikke kom til å bli noe problem, sier Meek til TV 2 om kampen, som kan sende ham rett inn i the Ultimate Fighting Championship (UFC).

Dette er striden

Meeks kommende mostander, Rousimar Palhares (36), er en svært omstridt mann innen MMA. For mens brasilianerens talent er ubestridt, særlig i bakkekamp, har 36-åringen notoriske problemer med å følge regelverket.

I oktober 2013 vant han UFC-kampen mot Mike Pierce med en heel hook, men da han ikke slapp grepet etter at Pierce hadde «tappet», valgte UFC å sparke brasilianeren. Det var nemlig ikke første gang Palhares hadde holdt et submission-grep lengre enn han skulle.

Ei heller skulle det bli siste gang.

To år senere, i World Series of Fighting (WSOF), beseiret han Jake Shields ved hjelp av en kimura-submission. Igjen holdt han grepet etter at motstanderens «tap-out» og en ny disiplinærsak ble åpnet.

I oktober 2015 vedtok Nevada Athletic Commission (NAC), det uavhengige organet som regulerer kampsporten i den amerikanske delstaten, at Palhares ville bli suspendert i to år.

NORSK MMA-HÅP: Slik promoteres kampen mellom Palhares og Meek av organisasjonen Venator. 
NORSK MMA-HÅP: Slik promoteres kampen mellom Palhares og Meek av organisasjonen Venator. 

Brasilianerens kontrakt med WSOF er ikke terminert, men suspensjonen betyr at han ikke kan konkurrere for dem. Samtidig er ikke den italienske MMA-organisasjonen Venator underlagt NAC, hvilket betyr at Palhares i teorien kan konkurrere der. Som TV 2 skrev tidligere onsdag er imidlertid ikke WSOF villige til å godta at Palhares går kamper for andre organisasjoner.

– Dersom denne kampen finner sted i mai, så er det brudd på Palhares' aktive kontrakt med World Series of Fighting. Han ble suspendert av utøvernes kommisjon, men det betyr ikke at man slipper unna kontraktens forpliktelser, sier WSOF-president Ray Sefo.

«Bjeffing»

Meek er likevel ikke bekymret for at kampen kan bli avlyst.

– Jeg anser dette mer enn noe annet som litt «bjeffing» fra World Series of Fighting.

27-åringen, som nylig flyttet fra Trondheim til Oslo og nå trener med Frontline Academy og Magnat Center, er mer opptatt av å være i toppform til kampen som kan gi karrieren et enormt løft.

SEIER: Emil «Valhalla» Meek strekker hendene i været etter seieren mot Christophe Van Dijck i november 2015. Foto: skogmoo.com
SEIER: Emil «Valhalla» Meek strekker hendene i været etter seieren mot Christophe Van Dijck i november 2015. Foto: skogmoo.com

FightMatrix rangerer Palhares som verdens femte beste MMA-utøver i weltervekt-klassen, foran store navn som Carlos Condit og Tyron Woodley. Med seier vil det være vanskelig å se hvordan nordmannen ikke vil tiltrekke interesse fra UFC.

– Dette er den største muligheten jeg har fått i mitt liv. Kanskje er det også den største muligheten jeg noensinne kommer til å få, sier Meek.

Frykter ikke Palhares

Meek er innstilt på at det er en tøff kamp som venter ham. Han er også innstilt på at det kan ende på ufint vis, dersom Palhares nok en gang bryter reglene.

– Ingen kamper i denne sporten er trygge, og jeg vet hva jeg får. Tanken min er at jeg ikke skal sette meg i den posisjonen.

Posisjonen han sikter til er bakkekamp mot brasilianeren, som er ansett som en av verdens aller skarpeste submission-fightere. Palhares har sort belte i både brasiliansk jiu-jitsu og luta livre, og har vunnet 15 av 18 seirer ved submission.

VIL STÅ MOT PALHARES: Meek beseiret Kai Puolakka med en guillotine choke, men submissions blir neppe veien å gå mot Palhares. Foto: skogmoo.com
VIL STÅ MOT PALHARES: Meek beseiret Kai Puolakka med en guillotine choke, men submissions blir neppe veien å gå mot Palhares. Foto: skogmoo.com

– Jeg vil holde kampen på beina, mens han vil flytte kampen til bakken. Det er en type kamp jeg er vant til og en type kamp jeg behersker. Jeg har vist de siste kampene at jeg har et godt nedtakningsforsvar og ville faktisk vært mer bekymret om jeg møtte en fighter som er bedre enn meg stående, sier Meek.

Meek vil ha fordel av å være større enn brasilianeren, men bedyrer at han ikke vil stå på utsiden for å plukke poeng. Kampen mot Palhares blir i stedet jakten på en knockout som vil sende ham på god vei mot UFC.