BEKLAGER: Novak Djokovic beklager uheldige uttalelser. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFP 
BEKLAGER: Novak Djokovic beklager uheldige uttalelser. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFP  Foto: Julian Finney

Tennisstjernen beklager uheldige uttalelser

Novak Djokovic mener uttalelsene ble oppfattet galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommentarene til Indian Wells-sjef Raymond Moore og verdenseneren Novak Djokovic har skapt stor debatt i tennisverdenen de siste dagene.

Mens Moore ble slaktet for sitt kvinnesyn, høstet tennisstjernene Djokovic sterk kritikk for blant annet denne uttalelsen:

– Lik fordeling av premiepenger har vært hovedtemaet i tennisverdenen de siste sju, åtte årene. Jeg vet hvor mye energi WTA har brukt på å oppnå det, og jeg applauderer dem for det. Samtidig synes jeg at herretennis bør kjempe for en større andel, ettersom tallene viser at vi drar langt flere seere, sa Novak Djokovic etter seieren i Indian Wells Masters, der han også snakket om kvinners hormoner.

Noen litt sleivete uttalelse fra tennisstjernen som flere oppfattet som at herrene burde får mer premiepenger enn kvinnene. Bedre ble det ikke at kommentarene kom etter Moores uttalelser.

Moore trakk seg tirsdag fra jobben etter kommentarene, mens Djokovic nå beklager kommentarene.

Verdenseneren mener at kommentarene ble oppfattet galt og skriver følgende i en uttalelse på Facebook.

– Tennis har hjulpet meg mye i livet tatt i betraktning hvor jeg er i dag. Jeg følte at jeg trengte å snakke om en mer fair og bedre fordeling av midler over hele linjen. Dette var men for både menn og kvinner, skriver Djokovic.

– Alle må kjempe for det de fortjener. Dette var ikke ment å bli en kamp mellom kjønn og forskjellig betaling, men på en måte der alle spillere blir belønnet for deres spill og innsats, fortsetter tennisstjernen.

Til slutt avslutter han med en unnskyldning.

– Dette var mitt syn og jeg ønsker å beklage til alle som har oppfattet dette på en gal måte.