Luis Suarez ble tatt godt imot av fansen i Montevideo da han var tilbake på landslaget etter bite-suspensjonen. Foto: Scanpix
Luis Suarez ble tatt godt imot av fansen i Montevideo da han var tilbake på landslaget etter bite-suspensjonen. Foto: Scanpix Foto: Matilde Campodonico

Luis Suárez endelig tilbake på landslaget etter bite-skandalen

– Jeg er straffet hardere enn om jeg dopet meg, sier Barcelona-spissen, som nå er tilbake på landslaget for første gang siden bite-episoden i VM i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

29 år gamle Luis Suárez deltok natt til tirsdag på sin første landslagstrening med Uruguay siden han ble sendt hjem fra VM i Brasil i 2014 etter å ha bitt Italias Georgio Chiellini.

I tillegg til karantene fra klubblaget fikk Suárez en suspensjon på ni landskamper. Den er nå endelig ferdigsonet.

Chiellini og Suarez etter bite-episoden. Foto: Scanpix
Chiellini og Suarez etter bite-episoden. Foto: Scanpix Foto: Daniel Garcia

Spissen, som er en del av Barcelonas dødelige angrepstrio «MSN» med Neymar og Lionel Messi, er ikke fornøyd med straffen han fikk.

– Jeg fjorde en feil, men det var ingen logikk bak straffen. Jeg fikk ikke trene med klubblaget mitt på fire måneder. Jeg fikk hardere straff enn om jeg hadde dopet meg. Men alle får det de fortjener. Bare se på FIFA nå. Det sier alt du trenger å vite om dem, sier Suárez ifølge Daily Mirror.

Luis Suarez koste seg med fotballtennis på trening. Foto: Scanpix
Luis Suarez koste seg med fotballtennis på trening. Foto: Scanpix Foto: Matilde Campodonico

Natt til lørdag møter Uruguay Brasil til en viktig kamp i VM-kvaliken. Etter fire kamper er Uruguay på andreplass med ni poeng. Brasil på tredje har sju poeng. De fire beste i ti-lagsgruppen går til VM i Russland i 2018, mens laget på femteplass skal spille playoff.

Brasil er klar over at de må demme opp for en meget spillesugen Luis Suárez i lørdagens kamp.

Luis Suarez i spøkefull passiar med Alvaro Pereira og Cristhian Stuani. Foto: Scanpix
Luis Suarez i spøkefull passiar med Alvaro Pereira og Cristhian Stuani. Foto: Scanpix Foto: Miguel Rojo

– Det er ingen måte å stoppe ham på. Han er en fantastisk spiss, en fantastisk spiller, men vi kan ikke konsentrere oss om bare én spiller. Vi må stoppe hele laget, sier forsvarsspilleren Gil ifølge Goal.com.