STÅR OVER: Team Hitec blir ikke å se i konkurranse i Dwars door Vlaanderen onsdag. Foto: Twitter, Team Hitec.
STÅR OVER: Team Hitec blir ikke å se i konkurranse i Dwars door Vlaanderen onsdag. Foto: Twitter, Team Hitec.

Norsk lag trekker seg fra sykkelritt i Belgia – selv om rittet skulle bli holdt

– Praktisk umulig for oss å komme oss til Belgia i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangøren av Dwars door Vlaanderen sa litt etter 12.00 tirsdag formiddag av både herre - og damerittene for øyeblikket skal gå som planlagt onsdag.

Om alle lagene kommer seg til Belgia gjenstår å se, men ett lag som ikke gjør det, er det norske storlaget Team Hitec Products.

– Jentene er litt i sjokk

– Nei, vi kommer ikke til å stille. Vi kommer oss ikke frem til rittet på en normal måte. Det er foreløpig usikkert hva som skjer med rittet i morgen, men vi har valgt å stå over. Noen av rytterne sitter fast i Amsterdam, mens noen fikk kansellert flyene sine. Det er rett og slett ikke mulig å løse rent praktisk. Og da jeg så bombene som gikk av på togene i Brussel, hadde jeg ikke så veldig lyst til å sende noen av jentene med toget... Det er tross alt bare et sykkelritt, sier Hitec-sjef Karl Lima til TV 2.

Vita Heine, Tone Hatteland Lima, Thea Thorsen, Cecilie Gotaas Johnsen, Janicke Gunvaldsen og Emilie Moberg skulle alle etter planen ha stilt til start.

Førstnevnte er i Belgia etter å ha reist rett fra Trofeo Alfredo Binda i helgen som var og opp til det terrorrammede landet. Hatteland Lima er i Amsterdam og skulle egentlig ha tatt 09.00-flyet til Brussel, men hun kom seg heldigvis aldri på det flyet.

Moberg skulle også ha landet i Brussel i dag, men befinner seg i stedet trygt i Oslo nå.

– Jentene er litt i sjokk, ja, i og med at det er en flyplass vi bruker minst ti ganger i året. Det er skummelt, sier Lima.