Dorthe Skappel: – Jeg var rasende på TV 2

Kritiserer TV 2s håndtering av den massive kritikken hun fikk da hun var kunstløpkommentator under Sotsji-OL i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Sotsji-OL vinteren 2014, fikk Dorthe Skappel (53) i oppgave av TV 2 å være kommentator for kunstløp sammen med Christer Tornell.

Kommenteringen til Skappel ble slaktet av publikum og presse, og i sesongpremieren av TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen» snakker hun åpenhjertig om hvordan hun opplevde den massive kritikken.

  • Se video med Skappel i «En kveld hos Kloppen» øverst i artikkelen.

Ville gjøre kunstløp mer glamorøst

Da Sotsji-OL lå på planleggingsstadiet i TV 2, ble Skappel bedt om å kommentere kunstløp. Kanalen ønsket at hun skulle bringe kunstløp mer inn i den «glamorøse verdenen», og ba henne samtidig pugge informasjon om utøverne.

Skappel gjorde som TV 2 ba om, men publikum satt ikke pris på kommenteringen. Etter første sending var unnagjort, opplevde Skappel en storm av negative tilbakemeldinger i sosiale medier som avisene snappet opp og publiserte på forsidene.

– Jeg kan ikke huske helt hva folk sa. Jeg bare husker at jeg kom hjem sent på kvelden etter første sending, leste aviser på mobilen, og så tenkte jeg «hva faen er dette for noe?». De høvlet meg ned. Virkelig massiv kritikk. Og jeg skjønner at kunstløpelskere vil ha fagfolk som snakker, og det hadde vi! Jeg skulle bare være en tilleggskommentator. Det som ble så massivt, var den der bankingen ut på forsidene. De hadde bestemt seg. «Deg skal vi ta!».

Lå på baderomsgulvet og skrek

God kveld Norge-programlederen forteller videre at hun fortvilte over at hun måtte gjennomføre de 17 gjenstående sendingene, samt det faktum at hun jobbet fra Oslo mens de andre kommentatorene var på plass i Sotsji.

KRITISERER TV 2: Dorthe Skappel kritiserer TV 2s håndtering av den massive kritikken hun fikk da hun var kunstløpkommentator under Sotsji-OL i 2014. Foto: Espen Solli / TV 2
KRITISERER TV 2: Dorthe Skappel kritiserer TV 2s håndtering av den massive kritikken hun fikk da hun var kunstløpkommentator under Sotsji-OL i 2014. Foto: Espen Solli / TV 2

Følelsen av å være alene oppi all kritikken, gjorde at hun brøt sammen.

– Jeg lå på baderomsgulvet og skrek. Virkelig, altså. Jeg kjenner at det gjør vondt ennå, sier hun alvorlig.

Hun sto overfor valget om å fortsette eller å gi seg.

– Jeg sto midt ute på Ekebergsletta sammen med hunden min, og jeg skrek alt jeg maktet. Deretter bestemte jeg meg for at jeg skulle gjennomføre sendingene – og det gjorde jeg.

– Jeg var rasende på TV 2

Skappel legger ikke skjul på at hun var sint på arbeidsgiveren TV 2. Hun savnet at noen fra kanalen skulle si høyt og tydelig til offentligheten at hun bare gjorde den jobben hun faktisk var satt til å gjøre.

– Jeg var så sinna. Jeg var sinna på TV 2! Jeg var rasende på TV 2 fordi du gir meg faen ikke et mandat som man ikke står inne for etterpå! Da står du opp for meg og sier: «Det var dette mandatet hun fikk, det var det vi ville at hun skulle gjøre. Vi gjorde en feil, vi skulle ikke ha gjort det, men hun har gjort den jobben vi ba henne om å gjøre». Og da de ikke sto i ryggen på meg… helvete ta dem, altså.

TV 2: – Vi kunne vært tydeligere

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, viser forståelse for kritikken fra Skappel.

– Det er veldig leit og beklagelig at Dorthe opplevde dette slik hun beskriver i «En kveld hos Kloppen». Vi hadde tett dialog med henne underveis, og mener Dorthe gjorde en god jobb under OL i Sotsji ut fra det mandatet hun var gitt. Vi ser i ettertid at man kunne vært enda tydeligere på dette – ikke minst utad. Dorthe har vært en av TV 2s viktigste og mest populære profiler gjennom veldig mange år, og har alltid hatt kanalens fulle støtte.

  • «En kveld hos Kloppen» har sesongpremiere mandag klokken 21.40 på TV 2.