SKULLE LANDER I BRUSSEL I FORMIDDAG: Vegard Stake Laengen, her fra prologen i Paris-Nice, skulle etter planen sykle Dwars door Vlaanderen fra og med onsdag. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD.
SKULLE LANDER I BRUSSEL I FORMIDDAG: Vegard Stake Laengen, her fra prologen i Paris-Nice, skulle etter planen sykle Dwars door Vlaanderen fra og med onsdag. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD. Foto: Kenzo Tribouillard

Norsk sykkelproff skulle ha landet i Brussel i dag - fikk beskjed om å holde seg hjemme like før avreise

En rekke norske syklister skal etter planen sykle i Belgia denne uken, men heldigvis befinner ingen seg der for øyeblikket. Terroren gjør at de belgiske klassikerne nå plutselig står i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av Norges aller fremste syklister skulle denne uken ha deltatt i noen av de største sykkelrittene på belgisk jord.

På grunn av terroren i Brussel er det nå uklart om ritt som Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Flandern rundt vil bli avholdt.

Ritt i Belgia i nærmeste fremtid

  • 23/3: Dwars door Vlaanderen (herrer/damer)
  • 25/3: E3 Harelbeke
  • 27/3: Gent-Wevelgem (herrer/damer/U23)
  • 3/4: Flandern rundt (herrer/damer)

Det samme gjelder også kvinne - og juniorutgavene av flere av de nevnte rittene.

Førstnevnte skal etter planen gå i morgen, og det med tre norske deltakere på start i herreutgaven og flere i kvinneutgaven.

To av de skulle ha landet i Brussel i dag.

Siste nytt fra Dwars door Vlaanderen-arrangøren ved 12-tiden onsdag er at rittet enn så lenge ikke er avlyst. De vil imidlertid se an situasjonen utover dagen

– Det er bare et sykkelritt

IAM-duoen Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger, samt Fortuneo-Vital Concepts Vegard Breen, skulle i dag ha tatt fatt på reisen til Belgia.

– Jeg fikk en mail av laget i siste liten om at jeg ikke trengte å dra til flyplassen. Vi skulle ha landet i Brussel senere i dag. Laget er i kontakt med rittarrangøren for å finne ut hva som skjer videre nå, sier Stake Laengen til TV 2.

Brussel er flyplassen de aller fleste lag bruker for å ta seg til ritt i Belgia og omegn.

– Det er jo guffent. Jeg har sett noen bilder, og flyplassen i Brussel kjenner vi jo godt. Det har vært turbulent og anspent både i Brussel og Paris i det siste. Om arrangøren mener det er forsvarlig å arrangere sykkelritt, så er det en grei beslutning, og da vil jeg prøve ikke å tenke så mye på det. Men det er jo bare et sykkelritt, og det viktigste er jo at folk der har det bra, fortsetter Stake Laengen.

Emilie Moberg var en av de norske kvinnene som skulle ha reist til Brussel i dag.

– Jeg er litt skjelven nå. Det stod mellom et fly i rundt 08.00 i dag tidlig eller 19.00 i kveld. Man blir jo litt satt ut, sier Moberg, som også kan bekrefte at ingen andre på Hitec-laget, heldigvis, kom seg til Brussel.

Bystrøm og Kristoff til Belgia på torsdag

Breen skal etter planen ta seg til Belgia via flyplassen i Orly, rett sør for Paris, og deretter kjøre opp til Belgia.

Enn så lenge har han ikke fått noen beskjed fra laget om å holde seg hjemme.

Katusha-duoen Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm står på startlisten til fredagens E3 Harelbeke, men begge er fortsatt i Norge.

– Jeg er i Oslo på et familieærend, men jeg og Alexander skal etter planen fly ned torsdag morgen. Det er skremmende det som skjer nå, og spesielt i og med at det er på en flyplass vi ofte lander på. Jeg føler meg for så vidt trygg, men sikkerheten vil sikkert trappes veldig opp nå, sier han.