Semifinalene er klare: Reprise av fjorårets finalethriller

Stavanger Oilers valgte Storhamar, og Lørenskog fikk Vålerenga i årets NM-semifinaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers kunne velge hvem de ville møte av Storhamar og Vålerenga i årets semifinale, og valgte førstnevnte.

Gikk etter magefølelsen

Slik begrunner Oilers' general manager, Pål Haukali Higson valget:

– I år var det et vanskelig valg, for det er bare gode lag igjen. Vi vant alle kampene våre mot Storhamar i serien i år, og magefølelsen sa derfor at dette var det riktige valget, sier han.

Stavanger-laget vant nemlig fem av fem kamper mot Storhamar i seriespillet.

TV 2s ishockey-ekspert Bjørn Erevik hadde forventet et annet utfall.

– Higson sier de var i tvil, og jeg kan skjønne hvorfor. Jeg er litt overrasket over at Oilers valgte Storhamar, men tror de har tatt Hamar-lagets skadesituasjon i betraktning, sier han.

Nøkkelspillere som Joakim Jensen, Martin Blakseth Huse, Patrick Bäärnhielm og Martin Gran er nemlig usikre før semifinalene.

Dermed blir det en reprise av fjorårets finalethriller. I fjor fulgte lagene hverandre helt inn til kamp sju, der Oilers til slutt vant og kunne løfte bøtta hjemme i DnB Arena.

– Mye følelser

De gjenstående lagene er Lørenskog og Vålerenga, som dermed danner den andre semifinalen.

– Først og fremst er jeg glad vi slipper all reisingen, sier Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen, og legger til:

– Når vi møter Lørenskog så er det mye følelser inne i bildet. Dette kommer til å bli tøft for både spillere og publikum, sier han.

Erevik tror dette kan bli en knallhard duell.

– Disse lagene er hatobjekter for hverandre, og historien mellom lagene tilsier at dette blir krig, sier han, og tilføyer:

– Jeg har Lørenskog som knepen favoritt her. Vålerenga er avhengig av at keeper Steffen Søberg fortsetter storspillet fra kvartfinalene.

Lørenskog vant tre og tapte to kamper mot Vålerenga i serien.

Finalemuligheter

Slik vurderer hockeyeksperten finalemulighetene for lagene.

Stavanger Oilers - Storhamar (65/35)

– Dersom Storhamar får tilbake noen av de skadde spillerne sine, så vil jeg oppjustere deres muligheter. Men dersom de må spille på tre rekker annenhver dag mot lagmaskinen Oilers, så vil de slite, sier han.

Lørenskog - Vålerenga (60/40)

– Lørenskog fikk det tøffere enn forventet mot Stjernen i kvartfinalen, mens Vålerenga har vært bedre enn jeg trodde. Jeg har mer tro på Vålerenga nå enn etter seriespillet, men tror likevel de vil få det tøft mot et godt Lørenskog-lag.

Årets semifinaler i NM-sluttspillet:

Stavanger Oilers-Storhamar

Lørenskog-Vålerenga

Semifinaleserien starter 2. påskedag. Oilers og Lørenskog har hjemmebanefordel etter at de ble nummer én- og to i serien.

TV 2 viser Stavanger Oilers - Storhamar i 1. semifinale på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no mandag 2. påskedag fra kl. 18.30. Kampstart 19.00. Lørenskog - Vålerenga vises samme dag på tv2sumo.no kl. 18.55.