Apples visepresident Greg Joswiak introduserer den nye Iphone SE på hoverdkvarteret til Apple i California, Cupertino. Foto: Scanpix.
Apples visepresident Greg Joswiak introduserer den nye Iphone SE på hoverdkvarteret til Apple i California, Cupertino. Foto: Scanpix.

Apples nye Iphone blir møtt med skepsis

Apple viste fram sin nye Iphone som er like stor som 5-serien, og med hyggeligere prislapp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Apple lanserte mandag sin rimeligere nye Iphone SE ved hovedkvarteret i Cupertino, California.

Iphone SE har samme størrelse og design som Iphone 5 fra 2012, og beholder det gamle designet. Men innmaten på den nye Iphonen arver det meste fra en Iphone 6s. Den vil ha samme prosessoren, den samme grafikkbrikken og det samme kameraet.

Fire tommers skjerm

Det har vært mye rykter rundt den nye Iphonen, og mange forutså at den nye telefonen ville ha en fire tommer stor skjerm, med samme oppløsning som gamle Iphone 5s.

– Noen mennesker har en forkjærlighet for mindre telefoner, sier Greg Joswiak om størrelsen på den nye Iphone SE.

Pris

Iphonen kommer i fire farger – rosa gull, sølv, grått og gull. Prisen for den billigste versjonen vil være $399 pluss moms.

Iphonen er forventet å komme til Norge i begynnelsen av april og prisen i Norge vil med dagens kurs bli ca. 3500 kroner for den rimeligste.

Apple avslørte også en ny Ipad Pro med en 9,7 tommer skjerm. Den nye Ipad Pro vil gå for en større lagringsplass på 256 GB, for de som har råd til det.

Skeptikere

Skeptikerne er mange etter lanseringen til Apple:

– Jeg skal ikke ha en Iphone SE. Hvorfor skulle jeg ønske en mindre skjerm og tykkere telefon etter å ha eid en 6s? skriver en på Twitter.

– Iphone SE er mer eller mindre en Iphone 6 fanget i kroppen til en Iphone 5.

– Den nye Iphonen er latterlig og overpriset, og altfor liten. Apple har sluppet opp for ideer, skriver en annen.