Norsk ishockeystjerne kalles «feig» etter denne kølleepisoden

– Jeg ble sjokkert, sier spilleren som ble feid i isen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Luleå - Färjestad direkte på TV 2 Sport Premium 7 og TV 2 Sumo fra kl. 18.45!

Kvartfinaleserien mellom «norske» Färjestad og Luleå i den svenske SM-sluttspillet har vært en het affære så langt.

Lørdag utlignet Färjestad til 1-1 i kamper med en solid 4-1-seier, og alt er åpent igjen foran mandagens tredje kamp.

Men det er ikke bare det rent sportslige som skaper overskrifter i Sverige. Kampserien har vært preget av mye tøft og stygt spill, og det var spesielt én episode i lørdagens kamp – med nesbuen Ole-Kristian Tollefsen i hovedrollen – som har skapt litt debatt i nabolandet.

Det var kun sekunder igjen av full tid da den norske Färjestad-spilleren var litt ufin med kølla mot Luleås Lucas Wallmark. Spillet var stoppet og Wallmark sto med pucken ved den ene skøyta. Tollefsen snudde seg og dro kølla mot Luleå-spillerens føtter, slik at han falt bakover på isen.

– Jeg ble sjokkert. Jeg sto og ventet på at spillet skulle bli satt i gang igjen, og så kommer han og drar vekk skøytene mine. Jeg synes det er feigt, sier han til Kuriren.

Daniuska (17) er kvinnefotballens Messi

Situasjonen var ikke den eneste som Tollefsen og Wallmark var involvert i underveis i kampen. Kamphanene barket sammen flere ganger og mye tid gikk med til diskusjon mellom spillerne og dommerne.

Overfor Aftonbladet innrømmer Wallmark at både han og Luleå akter å slå tilbake på isen mandag kveld.

– Dette er sånn som skjer i sluttspillet. Det var litt feig, men jeg legger ikke mye vekt på det. Det kan smelle der ute og det er en del tjuvtriks. Men vi har noen «bjässar» på laget, så det blir morsomt å se hva de kan finne på i kveld, sier Wallmark, med klar hentydning til at Tollefsen kan få smake samme medisin i mandagens kamp.

Tollefsen har vært kjent som en tøff og kompromissløs spiller hele sin proffkarriere og hadde et solid rykte som en såkalt «enforcer» da han spilte for NHL-klubben Columbus Blue Jackets.

Også i Sverige har Tollefsen gjort seg bemerket. Før jul fikk han hele seks kampers karantene og 46 000 kroner i bot etter taklingen av HV71-spiller Mattias Tedenby.

Tollefsen har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser om episoden.