Mix: – Jeg er bedre enn Pirlo

Slapp av, det er i golf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikkel «Mix» Diskerud storkoser seg som spiller på New York City Football Club.

HJEMMEADRESSE: Upper West Side, Manhattan.        
HJEMMEADRESSE: Upper West Side, Manhattan.        

Kanskje ikke så rart.

Med treårskontrakt, nummer 10 på ryggen og lagkamerater som Andrea Pirlo og David Villa er det god grunn til å nyte storbylivet for Diskerud. Folkene han treffer har en litt annen stjernestatus og gjerne hjemmeadresse på fin-fine Upper West Side, Manhattan.

– LL Cool J kom innom garderoben vår. Trevor Noah som har tatt over the Daily Show etter John Stewart har jeg blitt godt kjent med. På gaten her om dagen stod Conan O’Brien ved siden av meg i lyskrysset. Jeg gikk i Central Park og der gikk Katie Holmes forbi. Det er litt surrealistisk, fordi en har vært i Norge hele livet og sett disse folka på tv, forteller Mix til TV 2.

Pirlo

Nå er han på lag med stjerner som David Villa og Frank Lampard. Men det flest fotballfans lurer på er hvordan det er å spille med Andrea Pirlo.

Den lille magikeren med skjegget. Verdensmesteren. Han med pasningsfoten. Skuddfoten. Legenden.

– Han er stille og rolig. Det virker som han har is i blodet. Sånn er han på banen også. Han har veldig stor autoritet rundt seg, men er jordnær og hyggelig. Han er nesten like glad i golf som han er i fotball.

Selv hevder Mix han er bedre enn Pirlo i golf.

– Jeg er selvfølgelig bedre enn ham. Det er jeg. Han vil ikke innrømme det, men jeg slår han 10 av 10 ganger, sier Mix med et smil.

David Villa og Mix Diskerud (FOTO: SCANPIX)
David Villa og Mix Diskerud (FOTO: SCANPIX)

Drømmer om å bli norsk landslagstrener

Diskerud har norsk far og amerikansk mor. USA sikret seg 25-åringen som landslagsspiller. Likevel er tilknytningen til Norge sterk. Den tidligere Stabæk og Rosenborg-spilleren får med seg mest mulig fra Tippeligaen. Og han har en drøm om å lede det norske landslaget. Det til tross for at han nylig signerte en avtale med spillselskapet NordicBet.

– Frykter du et slikt samarbeid kan gjøre det vanskelig for deg å komme tilbake som spiller/trener i Norge på et senere tidspunkt?

– Nei. Jeg kommer til å trene det norske landslaget lenge før jeg fyller 50. Og dét bør gi lave odds uansett hvem du spiller hos.

Uredd

Norskamerikaneren er med andre ord ikke spesielt redd for å stikke seg frem.

– Jeg synes det er morsomt å ha diskusjoner. En skal ikke bare være A4 og bukke og nikke hele tiden. Jeg tror det er det som skaper engasjement og det vil jeg være med å skape.

Mix samler på Yankee-capser. Nå lanserer han sine egne
Mix samler på Yankee-capser. Nå lanserer han sine egne "Mixlids". FOTO: MIXLIDS.COM

Den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren har allerede stukket seg frem på banen med en nydelig volleyscoring i første kamp i årets MLS-sesong (borte mot Chicago).

Fotball i USA

– Jeg vil fotball som aktiv idrett og spesielt for barn skal bli størst mulig. Det er derfor jeg kom til USA. Det er store forandringer som skjer her nå. Etter VM har det tatt helt av med tanke på tilskuertall i MLS. Alle har lyst til å bli en del av fotballen i USA. Det viser seg med 35-40 000 tilskuere på kampene.

Andrea «Maestro» Pirlo. FOTO: Christian Thorkildsen      
Andrea «Maestro» Pirlo. FOTO: Christian Thorkildsen      

Mix hadde tilbud fra Kina, Qatar og Russland. Men endte altså opp med bostedadresse på Manhattan, New York.

– Jeg har det godt. Det er morsomt å få oppleve en av de kuleste byene i verden.