SKILT: Gwyneth Paltrow og Chris Martin var gift i ti år før ekteskapet tok slutt for to år siden.
SKILT: Gwyneth Paltrow og Chris Martin var gift i ti år før ekteskapet tok slutt for to år siden. Foto: Pa

Coldplay-stjernen (39): Slik taklet jeg bruddet med Gwyneth Paltrow

Coldplay-vokalisten leste bøker for å komme seg gjennom den tunge tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Martin og Gwyneth Paltrow (43) var gift i ti år før de forlot hverandre i mars 2014. I et åpenhjertig intervju med The Sunday Times Magazine, forteller popstjernen for første gang om skilsmissen.

– Det er mye å lese om skilsmissen vår i media. Jeg hadde tross alt en fin skilsmisse og jeg har levd mye siden det skjedde. Det er en skilsmisse, men den er litt rar, sier han i intervjuet gjengitt av Mirror.

Chris Martin og ekskona Gwyneth Paltrow på stranden i Malibu sammen med sønnen Moses. Februar, 2015. Foto: Stella Pictures.
Chris Martin og ekskona Gwyneth Paltrow på stranden i Malibu sammen med sønnen Moses. Februar, 2015. Foto: Stella Pictures. Foto: Pablo/Ink/FAMEFLYNET PICTURES

Gemyttelig skilsmisse

Paret har datteren Apple (15) og sønnen Moses (9). Etter skilsmissen forteller popstjernen at de valgte å fokusere på barna istedet for å krangle og fordele skyld.

– Du kan være aggressiv etter en skilsmisse og komme med mye hets. Eller du kan trekke deg stille og rolig tilbake, sier han.

Litteratur til hjelp

Chris Martin forteller at han leste mye bøker også for å komme gjennom den tøffe tiden etter bruddet.

Han leste bøkene «The Guest House» av den persiske dikteren Rumi og «Menneskets søken etter mening» av psykiater og Auschwitz overlevende Victor Frankl.

– Det ene Rumi-diktet forandret alt. I diktet heter det at selvom du er trist og lei, er det godt for deg. Et år med depresjon hadde jeg. Fortsatt våkner jeg nedstemt og lei, men nå føler jeg det som om jeg har verktøyene for å komme meg videre i livet, avslutter Chris Martin.