AP-nestleder Hadia Tajik brøt sammen i hulkegråt etter debatt

Nestlederen avslører hvor mye jobben går inn på henne fysisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik, avslører at hun reagerer fysisk før store debatter.

I Guri Solbergs podcast #BraDamer forteller hun åpent om hvordan følelsene av og til styrer henne både før og etter arbeidsdagen er slutt.

Flau over seg selv

Selv om hun kan gjøre det bra i debatter avkrefter hun fort at hun er uovervinnelig.

– Du skulle bare visst hvor mange debatter jeg har tapt, trynet og gjort det dårlig i. Hvor mange ganger jeg har sittet og forberedt meg – og vært så forferdelig dårlig at jeg har vært flau over meg selv før jeg går inn i studio, sier Tajik, som også er utdannet journalist og jurist.

Se video av podcasten i toppen av saken.


Reagerer fysisk

Nestlederen kjenner det godt på kroppen før hun skal prestere foran et stort publikum.

– Det er nesten som jeg reagerer fysisk på det. Jeg blir dårlig i magen, og det krever ganske mye energi, sier Tajik.

Ofte opplever hun at folk rundt henne blir overrasket når de ser henne så nervøs.

– Folk som har sett meg i disse situasjonene blir ofte litt paff. De tror at jeg alltid ser ut slik jeg ser ut foran kamera. Det er kanskje derfor man kan klare å være skjerpet når situasjonen krever det, tilføyer hun.

Tar selvkritikk

Dersom ikke debatten har gått slik hun ønsket er hun raskt ute med å ta selvkritikk etterpå.

– Jeg prøver å være ærlig med meg selv. Når jeg går ut av studio prøver jeg å ikke å servere meg selv en løgn om at jeg egentlig var flink. Da må jeg heller stå ansikt til ansikt med sannheten. Jeg var dårlig. Jeg burde gjort det bedre. Jeg burde forberedt meg mer, sier hun.

Hulkegråt

Særlig husker Tajik en krevende debatt som gjorde inntrykk på henne rent personlig. Etter debatten brøt hun sammen ute på gangen.

– Den var i balansepunktet mellom politikk og det som gjør litt vondt. Da var jeg skjerpet gjennom hele debatten, og så gikk jeg ut på gangen, og gråt og gråt. Jeg hulket så intens at hun som fulgte meg måtte holde rundt meg.

For ærlig

Nylig opplevde Tajik å gjøre et «dårlig intervju» der hun sa sin mening – uten at det var forankret i et partiprogram. Da måtte hun ta en prat med partileder Jonas Gahr Støre før det kom på trykk.

– Jeg har det problemet som politikere ikke burde ha. Hvis noen spør meg om hva jeg mener – så sier jeg akkurat det jeg mener. Det er ikke alltid det er forankret i et partiprogram eller i en prosess, medgir hun.

Heldigvis har hun en nær og tett dialog med AP-toppen.

– Han er raus, så det går fint. Men det er viktig at jeg sier det selv. Han er heldigvis en trygg leder så han tåler at jeg har en selvstendig profil og meninger, sier hun.

Hør Guri Solbergs podcast #BraDamer i sin helhet her.