SLÅR TILBAKE: Arnaud Démare nekter for å ha jukset da han vant Milano-Sanremo. Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP
SLÅR TILBAKE: Arnaud Démare nekter for å ha jukset da han vant Milano-Sanremo. Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP Foto: Luca Zennaro

Slår tilbake mot anklager om juks: – Dårlige tapere

Nekter for å ha jukset og ber konkurrentene holde kjeft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arnaud Démare vant Milano-Sanremo lørdag og ble umiddelbart anklaget for å ha jukset.

Etter en velt mente nemlig flere av konkurrentene at han ble tauet av en følgebil opp Cipressa-stigningen.

– Démare var langt bak før Cipressa. Så i klatringen passerte han oss i dobbel hastighet. Jeg har aldri sett noen gjøre noe slikt så skamløst, sa Tinkoff-rytter Matteo Tossato.

– Jeg var på hjulet til Tossatto og så det veldig tydelig. Démare hang på den høyre siden av lagbilen. Det er forkastelig, kommenterte Astana-rytter Eros Capacchi.

– Dårlige tapere

FDJ-rytteren benekter imidlertid at han jukset og går i stedet til frontalangrep på konkurrentene.

– Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg veltet og hadde rittledelsens bil ved meg. Hvis jeg hadde gjort noe galt, så ville jeg blitt straffet. Nibali ble hardt straffet i Vueltaen, og jeg ville aldri risikert å tape det største rittet i livet mitt, sier han ifølge CyclingNews.

Spekulasjonene tok av etter det ble kjent at Démares rittdata hadde blitt slettet fra Strava. Filen ble senere gjenopprettet og viste at han hentet inn hovedfeltet ved slutten av nedfarten fra Cipressa. Démare hentet inn 40 sekunder fra begynnelsen av stigningen, men registeret viser ingen oppsiktsvekkende hastigheter.

– Jeg var ikke forpliktet til å bevise noe, men jeg valgte å laste opp filen på Strava. Du kan se at jeg, i motsetning til hva de har påstått, ikke kjørte i 80 kilometer i timen. Det bør få alle til å holde kjeft. Det finnes noen virkelig dårlige tapere i enhver sport, men det skal ikke ta gleden fra meg. Den oppnådde jeg kun med mine egne bein, sier han.

I fravær av video- eller fotobevis har rittledelsen slått fast at Démare ikke vil straffes.