Mathisen: – Den tidlige seriestarten er bare tull!

Forholdene har ikke innbydd til festfotball under årets to første Tippeliga-runder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Banen var en skam. Det blir ikke fotball. Det må stilles høyere krav til banene i Norge, sa Dag-Eilev Fagermo etter 0-0-kampen mot Brann søndag kveld.

Flere kamper preget av dårlige forhold
I helgens Tippeliga-runde ble flere av kampene sterkt preget av krevende spilleforhold. Snøstormen i Tromsø på fredag, den fryktelig løse Lerkendal-matten på lørdag og naturgresset på Brann Stadion søndag var alle tre eksempler på at vinteren har satt sitt preg på den norske serieåpningen.

– Å spille fotball på disse banene er ingen god reklame for norsk fotball. Det er ikke mulig å spille god fotball under disse forholdene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– I Sverige starter ligaen tre uker senere enn her. Sverige skal til EM og de er ferdige på samme tidspunkt. Det er også samme antall lag i serien. Kan vi ikke spille mer midtukekamper, foreslår Mathisen.

Se hele diskusjonen fra Fotballkveld i videovinduet øverst i saken

– Det er ikke forhold til å spille i Norge på denne tiden. Vi er en vinternasjon. Folk sitter hjemme og ser på vintersport eller drar på hytten. Det kommer ikke folk på kampene, og klubbene taper store summer på dette. Det er bare tull å starte så tidlig!

Tidlig start skulle gi landslaget god oppladning
Noe av grunnen til årets tidlige start var at landslaget skulle få en ideell oppladning til et eventuelt fotball-EM. De to kommende privatlandskampene mot Finland og Estland skulle være en del av Norges oppladning til EM. Slik gikk det som kjent ikke.

– Hvor mye bedre blir man av å spille to kamper på dette underlaget? Det er ikke utviklende. I tillegg er det kun Vegard Forren i Tippeligaen som er aktuell for et toppet norsk landslag, sier Mathiesen.

– Jeg skjønner ikke argumentasjonen bak å legge seriestarten så tidlig, poengterer Mathisen.

Mini er helt enig i Mathisens vurderinger, og mener at det heller må spilles flere kamper på sommeren.

– Da får vi heller leve med at vi spiller fotballkamper i fellesferien og miste noen tilskuere, men da er i alle fall banene strøkne, sier Mini.