«Bloggerne»-Kristin raser mot bloggkolleger: – Kroppen er ikke et oppussingsobjekt

Bloggeren Kristin Gjelsvik får henvendelser fra fortvilede mødre som forteller at døtrene vil operere seg som Isabel Raad eller Sophie Elise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bloggeren Kristin Gjelsvik (29) bak bloggen Styleconnection er forbannet. Hun mener samfunnet har blitt helt forskrudd og at det nå har blitt unormalt å være normal i dagens samfunn.

Lettvinte «løsninger»

Nå kritiserer hun andre toppbloggere som prøver å fraskrive seg det å være en rollemodell.

– De glemmer å tenke på at de har så mange som ser opp til dem der ute. Man kan ikke bare bestemme seg for ikke å være et forbilde, for det vil du uansett være for noen, sier Gjelsvik til TV 2.

Hun er sterkt kritisk til at bloggere har det hun mener er en lav terskel for å legge seg på operasjonsbordet.

– Disse bloggerne skriver om operasjoner og hvor enkelt det er å gjennomføre, og at det bare er et par sprøytestikk, så ser du helt fantastisk ut.

– Dritskummelt

At flere bloggere hevder operasjonene hjalp på selvtilliten sender ut dårlige signal, mener 29-åringen.

FORBILDE: Sophie Elise Isachsen på Vixen Blog Awards 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORBILDE: Sophie Elise Isachsen på Vixen Blog Awards 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Det vil påvirke unge gutter og jenter der ute til å tenke at det er løsningen på problemet. Man må jobbe med selvtilliten fra innsiden, og det går ikke an å legge seg under kniven like enkelt som man skifter en truse. Det er det jeg føler har blitt normalisert nå, og det er dritskummelt, tilføyer hun.

Fortvilede mødre

Kristin, som er med i TV 2 Livsstil-serien «Bloggerne», mener at dette er et stort problem blant mange norske bloggere.

– Det er jo en toppliste og innenfor topp ti ligger de aller verste. Så ja, det er noen som skiller seg ut og som virkelig ikke er sitt ansvar bevisst. Og det synes jeg er skremmende, sier hun.

Gjelsvik har opplevd å få mail fra fortvilede mødre som forteller at døtrene skal bruke konfirmasjonspengene til å fikse på utseendet.

– De vil operere seg lik som Isabel Raad eller Sophie Elise Isachsen, for det er deres forbilde, og de vil se sånn ut. Det er så trist, sier hun.

Ikke et oppussingsprosjekt

Selv har hun flere tatoveringer og fikser seg ofte på håret hos frisøren. Hun mener grensen går med en gang det er snakk om narkose og kirurgiske inngrep.

– Ja, man bruker sminke og man skal få lov til å være litt fjollete og «jentete». Å farge håret og alt mulig, men med en gang man får pupper ut her og gjør alt man kan med kroppen sin... Kroppen er ikke et oppussingsobjekt, sier hun.

Isabel Raad har selv skrevet på sin blogg at hun mener at hun ikke er et godt forbilde, og hun har også skrevet om at hun angret veldig da hun gjennomførte en nese-operasjon. Men hun reagerer likevel på Gjelsvik sine uttalelser.

ETTER OPERASJON: Isabel Raad reiste til en klinikk iutlandet og la seg under kniven for å få ny nese. Foto: sraad.blogg.no.
ETTER OPERASJON: Isabel Raad reiste til en klinikk iutlandet og la seg under kniven for å få ny nese. Foto: sraad.blogg.no.

– Jeg synes at hun fordummer Norges ungdom noe kraftig. Hun får det til å høres ut som om at jeg er en Gud, hvor alt jeg gjør er noe alle andre unge jenter vil gjøre. Slik er det jo faktisk ikke. Ja, jeg er et forbilde for mange unge jenter på mange plan. På noen plan velger jeg å gjøre noe som i andres øyne kanskje er «feil», men i mine øyne er det helt riktig, sier Raad.

Lei av kritikken

– Det hun ikke forstår, er at det kan sitte noen hjemme og ha komplekser over noe, og som føler seg dårlige fordi de vil endre på det, men så tør de ikke fordi de blir dømt av slike som henne, mener bloggeren.

Raad er lei av å bli kritisert for skjønnhetsoperasjonene.

– Vi som operer oss har antakelig hatt komplekser i flere år, og brukt veldig, veldig, veldig mange timer på å finne ut om det er rett valg eller ikke. Det er ingenting vi bare slenger oss inn i, slik som hun får det til å høres ut som.

Sophie Elise Isachsen svarer gjennom sitt management at hun ikke ønsker å kommentere saken.