Spillerbørs: – Fullstendig sjokkerende opptreden

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller vurderer prestasjonene i Manchester-derbyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morgan Schneiderlin trekkes frem som banens beste spiller etter Manchester Uniteds sterke 1-0-seier på Etihad. TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er imidlertid ikke nådig i sin vurdering av Martin Demichelis. Her er hans spillerbørs:

Manchester City

Joe Hart - 5

Ikke all verden å bedømme ham på i denne kampen. Det føles som at han kunne holdt avslutninga til Rashford ute. Måtte gå av banen med skade etter Demichelis’ slurv.

Bacary Sagna - 5

Dannet med Navas en løpssterk, men ufarlig høyreside. Fikk ikke uventet kjørt seg mot sin unge landsmann Martial.

Martin Demichelis - 2

Fullstendig sjokkerende opptreden av den meritterte argentineren. Figurerte som kjegle i forkant av seiersmålet, og burde fått straffe i mot seg. I tillegg kom det sløve tilbakespillet som fikk keeper Hart skadet. Manager Pellegrini lot ham slippe å spille de siste 40 minuttene.

Eliaquim Mangala - 4

Vant sin andel dueller, men slet med både timing og posisjonering. Så veldig stresset ut både med og uten ball.

Gael Clichy - 6

Brukbar kamp på venstrebacken. Fikk Etihad til reagere kraftig med sitt fryktelige skuddforsøk med høyrefoten i en brukbar City-periode.

Yaya Touré - 7

Spilte seg opp kraftig etter at han halvtimen ut i kampen ble flyttet høyere opp i banen. Gjorde sitt for å trykke gjestene bakover, men manglet de kampavgjørende involveringene.

Fernandinho - 6

Stødig og god både sentralt på midten og som vikar i midtforsvaret. Ved et par anledninger havnet han på etterskudd mot kvikke United-gutter.

Jesus Navas - 6

Er og blir en merkelig spiller. Evner å komme seg i gode posisjoner støtt og stadig, men det blir jo ingenting ut av det. Burde ha scoret i 1. omgang. Skuffende anonym etter hvilen.

David Silva - 7

Noen lekre detaljer, men fikk ikke utnyttet sine kvaliteter ofte nok nære Uniteds mål. Nydelig innlegg til Agüero, men avslutninga sto ikke i stil.

Raheem Sterling - 6

Må gå av banen med lyskeskade etter 25 minutter. Til da var han veldig livlig.

Sergio Agüero - 8

Var virkelig påskrudd i dag. Med sitt tempo og kvaliteter med ballen var han lei å få has på. Lyktes ikke foran mål. Burde definitivt ha scoret på overtid.

Fernando - 7

Bra innsats i duellspillet. Traff stort sett en lyseblå med sine pasninger.

Willy Caballero - 5

Reddet Rojo sitt forsøk umiddelbart etter innhoppet. Både traff og bommet grovt med utspillene sine.

Wilfried Bony - 6

Var selvfølgelig vanskelig å få helt kontroll på. Hans inntog gjorde at Agüero fikk mer rom, men uten servicen han behøvde var ikke Bony mer enn ålreit.

Manchester United

David de Gea - 6

Da avslutningene på mål uteble behøvde ikke den spanske veggen å gjøre stort. Fin parade på Navas’ avslutning i 1. omgang. Stort sett trygg med ballen i føttene.

Matteo Darmian - 6

Etter svake første 45 kom italieneren mer til sin rett etter pause, primært defensivt. Spesielt én blokkering var av det meget viktige slaget.

Chris Smalling - 7

Fascinerende duell mellom en av de beste midtstopperne og spissene i gamet. I all hovedsak var Smalling god til å lese spillet og rydde opp i småskumle situasjoner. Får ikke 8 på grunn av et par karusellturer, hvorav den siste fort kunne gitt hans andre gule kort.

Daley Blind - 7

I motsetning til tidligere kamper var nederlenderen i dag til å stole på. Det var helt på håret et par ganger, men stort sett tråkket og sparket han rett.

Marcos Rojo - 6

Veldig offensiv i dag. Mye var bra, noe var dårlig. Spilte på laget sitt et par skumle brudd, men alt i alt en brukbar kamp.

Michael Carrick - 6

En kamp midt på treet av vikarkapteinen. Mot slutten av kampen kunne et stygt balltap på egen halvdel blitt kostbart. Minutter senere snøt han Wilfried Bony definitivt for en utlikning med oppofrende spill i egen femmeter.

Morgan Schneiderlin - 8

Vrakingen fra det franske landslaget må ha tent Schneiderlin. Ikke bare var han som vanlig en trygg og god balansespiller på midten – han bød også på flotte detaljer og pasninger som løste opp vanskelige situasjoner. Dermed var han mye av grunnen til at hjemmelaget ikke kunne føle seg bekvemme. Banens beste.

Jesse Lindgard - 6

Veldig opp og ned kampen igjennom. Lager trøbbel for City med sin fart og sitt engasjement, men kvalitet på valg og utførelse med ballen var det høy variasjon i.

Juan Mata - 7

Var stødig og god med ballen i føttene. Traff jevnt på ni av ti pasninger og spredde trygghet til de yngre gutta rundt seg. Ikke veldig robust i det defensive.

Anthony Martial - 7

Som bestandig sender han motstanderne bakpå med sin lyst og evne til å ta seg forbi folk én mot én. Med disse kvalitetene kunne han definitivt skapt enda mer utover i kampen.

Marcus Rashford - 8

Endelig fikk han bevist at han ikke bare er en som dukker opp inne foran motstanders mål. Ved siden av å score et utrolig viktig solomål løp han sokkene av seg i samfulle 90. Brukte farta si veldig effektivt, skaffer egentlig United straffe og var nære ved å komme til flere store sjanser.