Keepershow i Bergen

Både Sondre Rossbach og Piotr Leciejewski vartet opp med flere praktredninger på Brann Stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik får du tilgang til Tippeligaen.

Brann - Odd 0-0

Branns Tippeliga-comeback på Brann Stadion ble en fysisk tøff batalje, med to målvakter i storslag på en vinterlig gressmatte.

Etter ni minutter fikk Bentley muligheten til å score mot sine gamle lagkamerater. Et frispark fra Espen Ruud endte i beina på den nigerianske vingen, men avslutningen gikk skyhøyt over mål.

En annen gammel Brann-spiller, Fredrik Nordkvelle, fikk også testet Piotr Leciejewski med et skudd fra langt hold, men den polske målvakten hadde få problemer med å stoppe skuddet.

Midt i omgangen fikk Brann to store muligheter til å score årets første mål på Brann Stadion. Mads Hvilsom var først på et frispark fra Fredrik Haugen, men Sondre Rossbach slo ballen utenfor. På den påfølgende corneren fikk Brann en enda større sjanse, da Sivert Heltne Nilsens heading gikk via gressmatten og på mål, men den norske U21-keeperen gikk ut i full strekk og leverte nok en kvalifisert redning.

Før pause fikk Odd nesten servet en gratismulighet av Bismar Acosta. Costaricaneren mistet ballen til Fredrik Nordkvelle, men midtstopperkollega Vadim Demidov var raskt på pletten og fikk taklet Odd-spilleren.

Lagene gikk til pause med 0-0, etter en omgang preget av baneforholdene og mange tøffe dueller.

Strålende keeperspill hindret scoringer
Espen Ruud testet skuddfoten ved flere anledninger i starten av andre omgang, hvorav det ene forsøket gikk langt opp på tribunen, mens det andre tok Leciejewski seg av. På det tredje forsøket gikk ballen like utenfor.

Erik Huseklepp fikk en strålende start på årets sesong mot Godset sist helg. Midtveis i omgangen kunne han doblet målkvoten, da han forlenget et Barmen-innlegg mot mål, men Sondre Rossbach fikk kastet seg frem og avverget faren.

To baller på banen - Barmen prøver seg på en frekkis

Men Piotr Leciejewski var heller ingen enkel mann å score på i Bergen. Olivier Occéan fikk stusset videre til Jone Samuelsen som kom alene med Branns keeper, men Leciejewski fikk hevet seg frem og stoppet avslutningen.

Espen Ruuds dødballer var en stadig trussel, og med tolv minutter igjen å spille slo han nok et frispark inn i feltet. Occéan fikk styrt headingen på mål, men Branns målvakt sto godt plassert og reddet igjen.

I sluttminuttene byttet Brann inn Azar Karadas - en oppskrift som sikret mange sene scoringer i fjorårets opprykkssesong. Mot god Tippeliga-motstand ga det ikke den samme effekten, og kampen endte målløs.

– Det skal ikke være enkelt å komme til Bergen
Piotr Leciejewski var en viktig brikke da Brann rykket opp foran denne sesongen. Den eksentriske keeperen var godt fornøyd med ett poeng.

– Vi ville vise andre lag at det ikke skal bli enkelt å komme til Bergen. Jeg kan love supporterne at vi aldri skal rykke ned igjen, sier Leciejewski til TV 2.

– Det var en vanskelig kamp og banen var ikke perfekt. Ett poeng mot Odd er bra. Sammenlignet med 2014 er dette en veldig god start, sier den polske keeperen.

– Banen var en skam
Odd-trener Dag Eilev Fagermo var mest opptatt av underlaget etter kampen.

– Banen var en skam. Det kommer 10.000 mennesker og får en slik matte. Det blir ikke fotball. Vi kriger og Brann kriger. Det er uheldig for utviklingen av norsk fotball at vi må spille på slike baner.

– Det er for dårlig. Jeg mener det må stilles høyere krav til banene i Norge, sier Fagermo.

Søndagens andre Tippeliga-kamper endte slik:

Sogndal - Vålerenga 1-0

Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1

Viking - Sarpsborg 0-0

Stabæk - Molde 1-2