Rekdal: – Vi var pinlig svake

Sogndal slo Vålerenga 1-0 på Fosshaugane. Oslo-klubben står fortsatt uten poeng i årets Tippeliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal - Vålerenga 1-0

Her kan du følge alle Tippeliga-kampene

Før kampen fikk Rolf Navarsete, mannen som skal ha en stor del av æren for Sogndals utvikling, tildelt Kongens fortjenestmedalje i gull. Han ble neppe skuffet av forestillingen Sogndal leverte mot Vålerenga.

Strålende angrep førte til Sogndal-mål
Mahatma Otoo hadde muligheten til å sende Sogndal i føringen etter kun fem minutter, men Aslak Falch i Vålerenga-buret reddet. Kort tid senere fikk Otoo nok en stor sjanse fra kort hold. Spissen bommet igjen, men ballen trillet videre til Martin Ramsland som scoret sitt første Tippeliga-mål. Men foranledningen til målet var av høy klasse.

Jukka Raitala kom på et fint raid langs venstresiden, før han slapp ballen videre til Ole Amund Sveen som kom på et helhjertet overlappsløp. Sveen sendte innlegget inn i feltet, og Ramsland fikset 1-0 fra fem meters hold.

– Soleklar straffe
Ti minutter etter scoringen skapte Vålerengas hurtige angriper, Deshorn Brown, trøbbel for hjemmelaget. Jamaicaneren ble revet ned av Sogndal-keeper Mathias Dyngeland, men fikk kun corner.

– Soleklar straffe til Vålerenga. Hva i all verden har keeper Dyngeland der å gjøre, skrev TV 2s fotballekspert Mini på Twitter.

Se straffesituasjonen her!

På den påfølgende corneren fikk Daniel Fredheim Holm muligheten til å heade inn en utligning, men ballen gikk over mål.

Sogndal fikk flere store muligheter til å øke ledelsen utover i omgangen, og skapte flere sjanser etter fartsfylte kontringer. En god Aslak Falch fikk mer enn nok å henge fingrene i.

Vålerenga fikk også rullet opp noen angrep etter hvert, men slet med å komme til farlige avslutningsmuligheter. Sogndal gikk dermed i garderoben med en fortjent 1-0-ledelse.

Jevnere andre omgang
Gjestene fra Oslo kunne fått en drømmestart på andre omgang, da 40-årige Kjetil Wæhler vant en duell i Sogndal-boksen. Veteranen stusset ballen videre i retning Brown, men Patronen fikk klarert.

Etter hvilen var kampen jevnere og mindre sjanserik enn før pause. Ti minutter før fulltid ble Aslak Falch satt på sin største prøve i omgangen. Kristian Fardal Opseth, som scoret flere praktmål i fjor, testet VIF-keeperen med et godt frisparkforsøk fra skått hold, men Falch gjorde nok en god redning.

I sluttminuttene ble Sogndal liggende dypere, og Vålerenga presset på for en utligning. Kjætil Wæhler fikk en brukbar mulighet i det 89. minutt, men Mathias Dyngeland fikk slått til corner. Nærmere kom ikke Vålerenga, det endte 1-0 på Fosshaugane.

– Vi var pinlig svake
Kjetil Rekdal var beinhard mot sine egne gutter etter tapet.

– Vi var pinlig svake. Første omgang var forferdelig. Andre omgang var svak. Det holde ikke. Her må det kraftigere skyts til. Å møte opp til kamp og tro du kan "heppe" rundt og vinne i Tippeligaen funker ikke. Det må fortelles på en tydeligere og bedre måte til neste kamp, sier Rekdal til TV 2.

Om straffesituasjonen var Rekdal også klokkeklar.

– Det var et soleklart straffespark. Han ble feid over ende. Men vi var så dårlige at vi fortjente ikke å få den heller.

– Hvor bekymret er du etter den svake starten på årets sesong?

– Veldig bekymret. I dag var vi ikke tilstede. Dødballene våre var katastrofalt dårlige. Det var mye som var feil.

Fornøyd Bakke
Sogndal-trener Eirik Bakke var vesentlig mer fornøyd enn sin trenerkollega etter kampen.

– All honnør til laget i dag. Vålerenga er et vanskelig lag å møte.

Sogndal står nå med én seier og ett tap, mens Vålerenga har fått en helsvart start på årets Tippeliga, med null poeng og null scorede mål.