«Mamma til Michelle» trosser hetsen og planlegger giftemål

Anna Rasmussen (19) har blitt grovt hetset etter at hun fortalte at hun var gravid. Nå snakker hun ut om hetsen, graviditeten og planer om bryllup.

Med en søt video hvor Anna Rasmussen og kjæresten Jan Lossius, samt Annas barn Michelle og William lager plakater hvor det står «big sister» og «big brother», annonserte de at Anna er gravid.

Den lille i magen blir Annas tredje barn, og alle barna har forskjellige fedre. Det har satt sinnene i kok hos mange, og nettrollene har ikke latt vente på seg med å komme med sine ytringer.

De skriver stygge ting om både henne og barna.

– For min del går det jo på at det er tredje faren, og at det er så synd på ungene som er oppi det. De horegreiene og det som går på seksuelle ting, det tar jeg meg ikke nær av, fordi jeg vet at det ikke stemmer, men når det går på ungene så er det alltid vondt å lese det uansett hva det er, sier Anna til God kveld Norge.

Ble advart av samboeren

At det kom til å bli skrevet negative ting om Anna, var noe samboer Jan hadde forutsett og snakket med Anna om.

– Vi visste det kom, sier Jan.

– Ja, det forberedte du meg på egentlig, svarer Anna i sofen hjemme.

Hun kan ikke forstå at folk skal ta det så ille opp som de har gjort.

– Jan er farsfiguren til alle mine tre barn nå. At de ikke er biologiske på papiret, skal det da være greit å mobbe eller være stygg i media på grunn av det? Jeg blir litt sur og skuffet, sier toppbloggeren.

– Jeg blir sjokkert, men ikke overrasket, kommenterer den vordende pappaen.

Fikk ikke gratulasjoner

Da nyheten ble annonsert, reagerte folk veldig forskjellig overfor de to.

– Jeg får gratulasjoner, mens hun må sitte og styre med å håndtere negative tilbakemeldinger og media, kan Jan fortelle.

– Pluss at jeg ikke får noen gratulasjoner, sier Anna.

– Venner ga meg ingen tilbakemeldinger akkurat den dagen jeg annonserte det, noe som var veldig sårende for meg, og det gjorde det på en måte vanskeligere å håndtere. Det gjorde at jeg innså skillet mellom meg og han på det å annonsere det, forteller Anna åpenhjertig.

Gruer seg til fødselen

Den populære bloggeren har vært igjennom en fødsel to ganger før, og etter erfaringer fra siste fødsel, gruer hun seg en hel del til hva hun har i vente.

– Jeg gruer meg veldig til fødselen allerede. Så jeg prøver å dele med han det jeg gruer meg til. Alt som jeg opplevde med fødselen med William, har jeg jo på en måte gått igjennom ganske mange ganger med deg, sier Anna og ser på sin kjære.

– Den fødselen kommer jeg ikke til å glemme med det første. Det var mye smerte, sier Anna.

Jan er forberedt på noen små smerter for han selv også, men er forberedt på å støtte samboeren sin.

– Hun kommer nok til å knuse den hånda mi. Hun er sterk så det holder, og tåler mye smerte, så hvis hun har vondt, så vet jeg at det er vondt.

Øvelseskjørt

Paret har forberedt seg godt til fødselen allerede, til tross for at det nyeste familiemedlemmet ikke er ventet før i månedskiftet september-oktober.

– Vi har til og med vært og øvd på å kjøre ut til sykehuset, så ikke kom å si at vi ikke forbereder oss i hvert fall, sier Jan.

– Ja, for du kjører alltid feil i Stavanger. Det kan ikke skje på fødselen, så jeg måtte bare, sier Anna og ler.

Klar til bleieskift

Med to barn har Anna skiftet en del bleier de siste årene. Samboer Jan er heller ikke fremmed for bleieskift, og er klar når babyen kommer.

– Nå når hun er gravid, så er det jeg som står opp med ungene hver morgen, det er jeg som legger dem hver kveld. Vi har blitt en familie her på snart fem stykker, sier Jan.

– Så det vil ikke komme som en nyhet for deg å skifte bleier?

– Nei, jeg skifter en del bleier til daglig, jeg gjør det, sier han.

– Jeg har ikke skiftet en eneste bleie på flere uker, sier Anna og ler.

– Jeg tror jeg gleder mer mer enn henne til akkurat den biten, svarer Jan.

Storslått frieri

Med Jan i hus, mener den unge tobarnsmoren at hun har funnet den hun vil gifte seg med. Men Jan får ikke gifte seg med henne før ungen er flyttet ut av magen.

– Jeg har fått streng beskjed om at frieri og sånne ting er ikke lov under en graviditet, sier Jan og ler.

– Men etterpå er det fullt lov. Da må du gjøre noe stort, parerer Anna.

Og at det må bli stort, det har samboeren forstått.

– Da må vi ha noen TV-team og noe greier, svære kor og det må bli store greier. Jeg må begynne å planlegge det snart. Der er hun kravstor faktisk, sier Jan.

– Ja, for det er noe sånt som bare skal skje en gang i livet i mitt hode, så da forventer jeg at det skal være stort. Jeg må jo si ja liksom, sier Anna.

– Ja, det er jo mitt krav for å stelle i stand noe sånt, det må jeg få bekreftet før det gjøres, sier Jan og de ler begge to.