LUKRATIVT KLIENTELL: En irsk pokerspiller har vunnet over én million kroner fra norske NM-deltakere på en ukes tid. Foto: Poker.no
LUKRATIVT KLIENTELL: En irsk pokerspiller har vunnet over én million kroner fra norske NM-deltakere på en ukes tid. Foto: Poker.no

Ire lopper NM-deltakere for millionbeløp

– Slike spill ville aldri funnet sted i Norge, sier Lotteritilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM i livesenteret her!

NM i poker arrangeres i disse dager i Dublin.

Mesterskapet går over en drøy uke, med syv offisielle NM-grener og et stort antall sideturneringer og andre pokerspillvarianter.

Nærmere 2000 norske pokerspillere har strømmet til den irske hovedstaden for å delta på pokerfestivalen. Men det er ikke bare nordmenn som tiltrekkes av arrangementet.

Lokale pokerspillere ser også muligheten til å tjene seg noen ekstra kroner og frekventerer casinoet på jakt etter motspillere i det lukrative norske markedet.

Vunnet over én million

Etter det TV 2 erfarer har den irske pokerspilleren Andy Black vunnet over én million kroner fra norske NM-deltakere på under en uke med «cash games».

Cash games går ut på at spillerne får sjetonger for den verdien de selv ønsker å satse, hvor minimum og maksimum innkjøp reguleres av blindenivået på de forskjellige bordene.

Iren har stort sett brukt tiden rundt Pot Limit Omaha-bordene hvor blindene ligger på rundt 50- og 100 norske kroner for lille- og storeblind.

I tillegg til høye innsatser i cash games og turneringer satses det også penger på alt fra korkekasting til golfturneringer.

I det årlige lotteriet, hvor det trekkes ut en tilfeldig vinner på en storskjerm foran hundrevis av spente tilskuere, tok en heldig deltaker med seg rundt 220 000 norske kroner på et vinnerlodd som kostet ham rundt 50 norske kroner.

– Tror ikke flere blir spillavhengig av poker

Avtroppende FrP-topp André Melchior Larsen snakket i TV 2s pokerstudio varmt om arrangementet og fremmet sitt partis sak for å få legalisert alle former for pokerspill i Norge.

– Jeg tror ikke det blir flere spillavhengige av å legalisere poker i Norge, sa Melchior Larsen.

– Det er klart noen går på noen smeller her borte, men det er jeg helt sikker på at de også gjør på andre måter enn ved pokerspill hver eneste helg hjemme i Norge også, fortsatte han.

I november 2015 ble tidenes første lovlige poker-NM arrangert på norsk jord, men innenfor konkrete rammer og med bare tre turneringer med betydelig lavere innkjøp enn under NM i Dublin.

– Ikke mulig på norsk jord

Direktør i Lotteritilsynet Atle Hamar sier til TV 2 at et slikt arrangment som avholdes i den irske ikke kunne funnet sted på norsk jord.

– Vi forholder oss ikke til det som foregår utenfor norske grenser, men slike innsatser som er under mesterskapet i Dublin blir ikke aktuelt på norsk jord, sier Hamar.

– Vi hadde et flott samarbeid med Norsk Pokerforbund under mesterskapet på Gardermoen i november, et arrangement som ble regulert innenfor ansvarlige rammer. Hvis poker skal arrangeres i Norge skal det være innenfor disse rammene, sier Hamar.

Hamar sier likevel at om Fremskrittspartiet får gjennom sitt ønske om å legalisere friere former for pokerspill i Norge, så tviler han på at det på noe tidspunkt vil være mulig for nordmenn å spille seg bankerott.

- Lotteritilsynet regulerer det som det norske stortinget bestemmer seg for, men jeg kan ikke se for meg at det kan legges til rette for spill der folk kan spille fra seg hus og gård, sier Hamar.

Finaledagen av poker-NM ser du på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen fra kl. 15.30.