SITTER HAN TRYGT?: Det spekuleres stadig rundt jobben til Louis van Gaal. Her fra torsdagens EL-exit mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
SITTER HAN TRYGT?: Det spekuleres stadig rundt jobben til Louis van Gaal. Her fra torsdagens EL-exit mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Foto: Oli Scarff

Van Gaal: – Jeg føler aldri press

Louis van Gaal mener Manchester United må vinne mot byrivalen for å kunne havne blant de fire beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City - Manchester United på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no søndag kl. 17

Etter torsdagens Europa-exit mot Liverpool venter et nytt storoppgjør for Manchester United - denne gang mot byrival Manchester City. Louis Van Gaal mener at hans menn må vinne for å fortsatt kunne havne blant de fire beste.

LvG: – Vi må vinne
Dersom Manchester United skulle tape søndagens kamp vil Manchester City være syv poeng foran.

– Nå er vi fire poeng bak City, så jeg tror vi må vinne. Luken blir stor om vi taper, og det vil kun være åtte kamper igjen. Den luken vil bli svært vanskelig å hente inn. I tillegg ligger West Ham foran oss, så det er ikke bare City vi må kjempe mot, sier den nederlandske manageren.

Den eksentriske 64-åringen setter dermed et stort press på sine egne gutter foran byderbyet. Skal vi tro van Gaal selv er ikke press noe han lar seg affisere av.

– Jeg føler meg aldri under press. Jeg gjør bare det jeg må gjøre. Målet vårt i år var å havne blant de tre beste, slik at vi ville forbedret oss fra i fjor.

– Det diskuterer jeg ikke med deg
Gjennom hele sesongen har van Gaals posisjon vært heftig diskutert, og spekulasjonene har ført til mange konfrontasjoner mellom manageren og pressen. På pressekonferansen foran søndagens storoppgjør kom spørsmålet om hans avgang opp igjen.

– Det diskuterer jeg ikke med deg. Hvorfor må jeg diskutere det med deg? Hver gang vi taper eller ryker ut av en turnering stiller du meg det spørsmålet. Hvorfor? Jeg har en treårskontrakt og denne prosessen varer i tre år.

Nederlenderens kontrakt varer altså ut neste sesong.

Pellegrini: – United har like god stall som oss
Det som er sikkert er at Manuel Pellegrini forlater Manchester City etter årets sesong. Etter at Pep Guardiolas fremtidige jobb som City-manager ble offentliggjort har kurven til de lyseblå pekt nedover. En seier mot byrivalen på søndag vil bety svært mye for Pellegrini.

– Søndagens kamp er en sekspoenger. Den er svært viktig, men ingenting vil bli avgjort der. Det vil fortsatt være 21 poeng å spille om.

Chileneren mener også at det ikke er stor kvalitetsmessig forskjell på de to klubbenes spillerstaller.

– Jeg mener stallene er veldig jevne. Begge har mye kvalitet og United har også investert mye penger for å forbedre stallen. Det betyr ikke så mye hvem som spiller, de vil alltid være et farlig lag, sier Pellegrini.

– Ingen av Mancester-lagene er i rute