TOPPSCORER: Heidi Løke scoret ti mål mot Brasil. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TOPPSCORER: Heidi Løke scoret ti mål mot Brasil. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

Heidi Løke herjet med Brasil

Det norske kvinnelandslaget i håndball slo Brasil 32-26, men viste at det fortsatt et stykke fram til OL-formen i eget forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot Tyskland ble det hele 28 baklengs, mot Brasil ble det 26. Mens målvakt Silje Solberg fikk muligheten mot Tyskland, var Kari Aalvik Grimsbø tilbake mellom stengene lørdag kveld.

– Norge er betydelig bedre forsvar- og returmessig enn det vi så i første kamp mot Tyskland. Det betyr at det norske laget har råd til å bomme mer, sa håndballekspert Ole Gustav Gjekstad på TV Norge etter første omgang.

Etter hvilen slapp imidlertid Grimsbø og resten av det norske landslaget Brasil inn i kampen for alvor. Flere brasilianske feil og en god Heidi Løke, som ble toppscorer med ti mål, gjorde at Norge kunne sikre seieren de siste minuttene.

– Det glipper litt de siste 15 minuttene, men på kontringsstatistikken ser vi at vi er et lag som er godt trent og løper fort, sa Gjekstad etter kampen.

4-nasjonersturneringens siste kamp mot Spania på søndag en ren finale. Spanjolene slo både Brasil og Tyskland med ett mål. (©NTB)