Heidi Løke herjet med Brasil

Det norske kvinnelandslaget i håndball slo Brasil 32-26, men viste at det fortsatt et stykke fram til OL-formen i eget forsvar.

TOPPSCORER: Heidi Løke scoret ti mål mot Brasil. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TOPPSCORER: Heidi Løke scoret ti mål mot Brasil. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

Mot Tyskland ble det hele 28 baklengs, mot Brasil ble det 26. Mens målvakt Silje Solberg fikk muligheten mot Tyskland, var Kari Aalvik Grimsbø tilbake mellom stengene lørdag kveld.

– Norge er betydelig bedre forsvar- og returmessig enn det vi så i første kamp mot Tyskland. Det betyr at det norske laget har råd til å bomme mer, sa håndballekspert Ole Gustav Gjekstad på TV Norge etter første omgang.

Etter hvilen slapp imidlertid Grimsbø og resten av det norske landslaget Brasil inn i kampen for alvor. Flere brasilianske feil og en god Heidi Løke, som ble toppscorer med ti mål, gjorde at Norge kunne sikre seieren de siste minuttene.

– Det glipper litt de siste 15 minuttene, men på kontringsstatistikken ser vi at vi er et lag som er godt trent og løper fort, sa Gjekstad etter kampen.

4-nasjonersturneringens siste kamp mot Spania på søndag en ren finale. Spanjolene slo både Brasil og Tyskland med ett mål. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2