Dramatisk døgn for kreftsyke Thor Hansen

Innlagt på sykehus i Dublin med hjerteproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg finaledagen i poker-NM i livesenteret!

Thor Hansen (68) ble fredag kveld bragt til sykehus i Dublin hvor han måtte overnatte under observasjon.

Pokerlegenden hadde følt seg uvel en stund og lege ble tilkalt. Men istedenfor å behandle Hansen på spillerhotellet ble det besluttet å tilkalle ambulanse og få pokerlegenden innlagt på sykehus.

– De hadde bestilt en lege til meg for jeg har vært litt dårlig her nede, men da legen kom bestilte han ambulanse og fikk meg sendt på sykehus. Jeg trodde han gjorde det for å sikre seg selv litt og at det ikke ble gjort noen feil, sa alltid like tapre Hansen med et smil.

Etter å ha ankommet sykehuset og blitt undersøkt viste det seg at det ikke var kreftsykdommen som var problemet.

Viste seg å være hjertefeil

– Hjertet mitt var helt i hundre. Pulsen og hjerteslagene gikk mellom 150 og 300. Hadde det gått slik i 300 så hadde jo hjertet sprukket. Det var ille og legen sa til meg at det var godt jeg kom for dette kunne blitt fælt, forklarte Hansen.

– Men legen var veldig dyktig og hyggelig. Han sa han skulle hjelpe meg og forklarte veldig fint hva han skulle gjøre, sa Hansen.

Hansen fikk store mengder medisin, og det ble på et tidspunkt vurdert å klinisk stoppe hjertet til den tidligere verdensmesteren for så starte det igjen.

– Legen sa han skulle gjøre tre ting hvis det ble nødvendig. Først skulle han gi meg en medisin, og hvis ikke den hjalp så hadde han en annen han ville bruke. Men om ingen av de fungerte så måtte han stoppe hjertet mitt og starte det igjen, sa Hansen.

Thor Hansen er ikke en mann som liker å ta slike ting alvorlig, og klarte heller ikke denne gangen å unngå og forsøke å spøke det bort.

– Jeg synes det hadde vært gøy å prøve en slik hjertestarter. Jeg har jo bare sett det på film selv, så om vi hadde fått en film av det så hadde jo det vært jævla gøy, sa Hansen.

Likevel innrømmet Hansen at opplevelsen satte en liten støkk i ham.

– Det var helt merkelig. Jeg har vært litt slapp i det siste, men jeg har trodd at det var på grunn av sykdommen. Nå viste det seg at det ikke var det, men at det var hjertet, sa han.

Etter store doser medisinsk behandling fortalte Hansen at han følte seg bedre enn han har gjort på lenge.

– Da han hadde gitt meg 30 porsjoner av den første medisinen var det noe som sa «pang» og jeg var plutselig mye bedre enn jeg har vært på mange måneder. Så det var jo en veldig stor opptur, smilte han.

Tilbake neste dag

Thor Hansen har spilt alle turneringene under NM-uken i Dublin, men uten å spille seg helt inn til de store triumfene. Lørdag var det klart for Norgesmesterskapets siste turnering, og legenden ville ikke la ukens siste sjanse gå fra seg.

– Legen hadde lovet meg og få meg tilbake neste dag slik at jeg rakk å spille turbo-turneringen som begynte senere på dagen. Det klarte jeg og der kom meg jo helt inn i pengene i turneringen, fortalte Hansen som røk ut på en 53. plass.

Thor Hansen er kjent som gudfaren i norsk poker og har vunnet både VM- og EM-øvelser flere ganger.

68-åringen fikk i januar 2012 diagnosen uhelbredelig kreft og har siden den gang levd med jevnlige sykehusbesøk og kraftig cellegiftbehandling.

PS. Adrian Arulanandem gikk til topps i turbo-turneringen og sikret seg med det NM-tittelen og 293 000 kroner.