Gytkjærs første Rosenborg-mål sikret seieren

Danskens Lerkendal-debut endte med scoring og årets første trepoenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få tilgang til all fotball på TV 2.

Rosenborg - Strømsgodset 1-0

Rosenborg måtte igjen klare seg uten Pål André Helland, men i hans fravær blomstret Fredrik Midtsjø i kantrollen. Den unge trønderen var mannen bak Christian Gytkjærs første Rosenborg-mål.

Kunst av Midtsjø da Gytkjær scoret sitt første
Christian Gytkjær ble hentet inn for å erstatte Alexander Søderlund, og etter femten minutter scoret han sin første mål på Lerkendal. Fredrik Midtsjø lurte flere Godset-forsvarere, før han la et perfekt innlegg til en godt plassert Gytkjær som hev seg frem og gjorde 1-0.

– Det er fotballkunst av Fredrik Midtsjø! Se hvordan han danser her på en elendig gressmatte. En fantastisk scoring, og det er mye takket være Midtsjø, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Senere i omgangen fikk den nylig landslagsuttatte Midtsjø muligheten til å sette ballen i mål selv, men Espen Bugge Pettersen reddet med beina.

Rosenborg var det beste laget i omgangen, men fem minutter før pause fikk Strømsgodset og Tommy Høiland en stor mulighet til å utligne. Rot i Rosenborg-forsvaret gjorde at spissen kom alene med André Hansen, men sistnevnte leverte en akrobatisk redning med venstrefoten.

Midtsjø dominerte i sjanserik andre omgang
I minuttene etter hvilen var Godset betraktelig bedre. Boateng fikk nesten kriget et innlegg i mål, men en oppofrende André Hansen avverget.

Midtveis i omgangen kom Midtsjø igjen i fokus, da han kom på nok et strålende raid langs kanten, men innlegget ble klarert av Godset-forsvaret. Og kun minutter senere fikk trønderen nok en god mulighet til å doble ledelsen, men denne gang gikk skuddet i nettveggen.

I de hektiske sluttminuttene jaktet Strømsgodset utligning, men drammenserne klarte ikke å komme til de helt store sjansene. Dermed endte det med 1-0 til Rosenborg.

Fornøyd målscorer
– Dette har jeg drømt om lenge. Det var deilig, sier Gytkjær til TV 2.

– Det er bra for Christian og det er bra for oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som selv spådde Gytkjær-scoring før kampen.

– Første omgang var bra. Vi tullet litt det første kvarteret av andre omgang, men så ble vi bedre og fikk mer kontroll, sier Rosenborg-treneren.

– Vi blir kjørt veldig de første 25 minuttene, men så legger vi om og vi blir bedre. I andre omgang får vi flyttet laget høyere opp og vi skaper mer, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen.

Rosenborg står dermed med én seier og ett tap etter to kamper, mens Strømsgodset har det ene poenget de fikk etter forrige helgs 2-2-kamp mot Brann.