Kathrine Sørland (35) misbrukt i annonser for slankepiller

Sørland sier hun har gjort alt som står i hennes makt for å prøve å få annonsene fjernet, og for å hindre at folk blir lurt.

– Dette er jo bare bullshit!

Kathrine Sørland (35) er oppgitt. I omlag to år har hun blitt misbrukt med bilde og navn på flere annonser for slankepiller på Facebook.

Reklamene er ren svindel fra ende til annen.

– I snart to år så har jeg blitt missbrukt i Facebook-reklamer angående en pille som skal gjøre at man smelter bort magefettet. Det er sinnsykt provoserende å bli missbrukt på den måten, sier Sørland til TV 2.

Hjelpesløs

Hun er ikke den eneste kjendisen som har blitt misbrukt. Tone Damli, Soleig Klippen og Agnete Kristin Johnsen er andre kjendiskvinner som har fått navn og bilder av seg selv tilknyttet falske produkter.

– Man føler seg så hjelpesløs. Sånne ting som det er så unødvendig, og det er så dumt og så enormt misvisende. Smelte vekk fett liksom, uten diett eller trening, sier hun oppgitt.

Hun får daglig meldinger fra folk som har latt seg lure.

– Jeg får daglig henvendelser fra folk som har kjøpt produktet og som lurer på når det kommer i posten. De har allerede betalt, og lurer på hvordan det virker, og hvor lang tid det tar før det virker. Det er jo mange der ute som går fem på og som bruker penger på dette i håp om at det skal hjelpe, og så er det bare tull.

FALSK: Her er en av annonsene hvor Kathrine Sørland har blitt misbrukt i. 
FALSK: Her er en av annonsene hvor Kathrine Sørland har blitt misbrukt i. 

Advokathjelp

Sørland har gjort alt i sin makt for å få annonsene fjernet.

– Alt fra å ha advokater inne i bildet og IT-folk, ja jeg vet ikke hva vi ikke har gjort men det nytter ikke. Vi kommer ingen vei dessverre.

I tillegg til å selge produkter med falske garantier, har også Sørland lært noe «nytt» om seg selv ut i fra annonsene. For ifølge teksten som beskriver produktet, skal hun ha gjennomgått fire svangerskap, selv om hun bare har ett barn.

– Jeg skal da angivelig ha tre andre unger plassert et eller annet sted. Jeg har aldri sett dem. Men hvis de fins der ute, så vær så god, og vis tegn, sier hun ironisk.