Aalesund-tap i Riises Tippeliga-debut

– Beina var fryktelig tunge, sa John Arne Riise etter 0-3-tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her kan du sikre deg tilgang til Tippeliga-fotball!

FK Haugesund - Aalesund 3-0

John Arne Riise fikk sin Tippeliga-debut borte mot FK Haugesund, men han kunne ikke hindre at det ble et 0-3-tap mot Mark Dempseys gutter.

Kapteinen headet FKH i ledelsen
De hvitkledde fikk en strålende start på kampen etter ti minutter, da William Troost-Ekong headet et presist innoverskrudd hjørnespark fra Alexander Stølas i mål.

Aalesunds Franck Boli var nær ved å utligne kort tid senere, men FKH-keeper Per Kristian Bråtveit fikk slått ballen til corner.

Fem minutter før pause doblet FK Haugesund ledelsen, da Roy Miljeteigs avslutning gikk via en forsvarer og endte opp hos Sondre Tronstad på bakerste. Nysigneringen satte ballen mellom beina på Andreas Lie i Aalesund-buret og i mål til 2-0.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en meget fortjent 2-0-ledelse. Vertene styrte det aller meste av spillet, og skapte spesielt mange farligheter på dødballsituasjoner.

– Drittkamp! Vi må skjerpe oss og ta duellene, var AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise sin dom etter førsteomgangen.

Riises Tippeliga-debut
Fem minutter ut i andre omgang fikk den hjemvendte sønn, John Arne Riise, endelig sin Tippeliga-debut. 35-åringen har for det meste spilt venstreback i karrieren, men her fikk han muligheten i en offensiv midtbanerolle.

Dødballspesialisten ble naturlig nok først-i-alt da han kom inn, og det skapte noen halvsjanser for bortelaget.

Utover i omgangen jevnet kampen seg ut, og FKHs sjanseproduksjon avtok noe. Aalesund hadde mer å by på offensivt, noe som ga flere kontringsmuligheter for hjemmelaget, men det ble for upresist - helt til det 91. minutt.

Haugesund kom på en overgang fire mot to, og Haris Hajradinovic spilte Karikari fri på venstrekanten. Afrikaneren dunket ballen i mål fra skrått hold, og dermed 3-0 til FKH, som også ble sluttresultatet.

Riise: – Beina var fryktelig tunge
– Beina var fryktelig tunge, men det var godt å komme i gang. Det var mye lange baller og jeg ble løpende mye i mellom. Nå er det 14 dager til neste kamp og den periode må vi bruke godt, sa John Arne Riise.

– Det er alltid kjedelig å tape fotballkamper. Vi var ikke gode nok og Haugsund vant fullt fortjent.

Den analysen var Aalesund-trener Trond Fredriksen helt enig:
– Vi ville ikke nok og Haugesund vant fortjent.

– Vi hadde håpet at ballen skulle falle ned på John Arnes venstrefot så han kunne ha scoret et viktig mål, men det skjedde ikke, sa Fredriksen.

FKH med full pott etter to kamper
Haugesund står nå med seks poeng etter årets to første kamper - og det med 4-0 i målforskjell.

Se sammendraget i videovinduet øverst i saken.

– Vi var kjempegode i dag. Det var overraskende at vi ikke vant med flere mål, men jeg er veldig fornøyd. Vi klarte å være mer direkte, sa FKH-trener Mark Dempsey etter kampslutt.