STEINRAS: De massive steinblokkene raste ut i veien der syklistene skulle passere under Milano-Sanremo. Foto: NTB scanpix
, Feferberg, Eric / Twitter
STEINRAS: De massive steinblokkene raste ut i veien der syklistene skulle passere under Milano-Sanremo. Foto: NTB scanpix , Feferberg, Eric / Twitter

Her skulle Boasson Hagen og Kristoff ha passert i dag

Milano-Sanremo-ruten endret etter ras.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdagens sykkelklassiker Milano-Sanremo, med Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm i aksjon, var godt i gang da det begynte å tikke inn meldinger om at det hadde gått et ras langs løypen.

Nå er løypen blitt endret etter at et stort steinras har blokkert veibanen. Biler som sto parkert langs veien ble knust av de massive steinene.

En mann skal ha blitt alvorlig skadd, mens en kvinne skal ha pådratt seg lettere skader, skriver avisen Repubblica.

Rytterne får nå en omkjøring på ni kilometer, og ruten blir lagt om motorveien. Opprinnelig er det 291 kilometer som skal sykles i monumentklassikeren, men med ni ekstra kommer rytterne altså opp i 300.

Raset har skjedd rett etter Turchino-passet. I 2013 snødde det på samme sted. Den gang ble rytterne, deriblat Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, fraktet i busser under et meget kaotisk ritt.