Svensk politi går ut med en klar advarsel på sine Facebook-sider. Bilistene oppfordres om å ringe politiet, og ikke stoppe om man kommer over veipiratene.
Svensk politi går ut med en klar advarsel på sine Facebook-sider. Bilistene oppfordres om å ringe politiet, og ikke stoppe om man kommer over veipiratene.

Politiet advarer: Usselt knep for å få dere til å stanse

Nå herjer veipiratene igjen.

Like sikkert som at påsken er rett rundt hjørnet, så dukker veipiratene opp både på norsk og svensk side av E6 samtidig med vårsola og påskeegg.

Les også: Pass på – veipiratene er tilbake igjen

Les også: Svensk politi pågrep veipirater

Tirsdag la svensk politi ut en advarsel mot veipirater på sine Facebook-sider. I skrivende stund er innlegget blitt delt over 11.400 ganger. Det skriver Halden Arbeiderblad.

– Det ser kanskje ut som de trenger hjelp med bilen, men det er et usselt knep for å få dere til å stanse. Stopp ikke om du er usikker. Vi vil ikke at dere skal utsettes for dette, advarer polisen på Facebook.

Veipiratene bruker sleipe metoder

– Vi har sett at flere kriminelle personer lurer til seg kontanter eller bensin ved hjelp av falsk gull langs veiene, advarer polisen.

Allerede i slutten av februar fikk norsk politi meldinger om veipirater langs E6 i Østfold. Også UP advarer bilister mot å stoppe.

– Å stoppe langs høyhastighetsveier som E6 i Østfold er uansett en dum idé. Blir man forsøkt vinket inn av mistenkelige personer så anbefaler vi å kontakte politiet fremfor å stoppe, uttalte UP-sjef Stein-Olaf Røberg til Fredriksstad Blad i februar i år.

Ring, ikke stopp!

Svensk politi skriver på sine nettsider at det også har vært tilfeller hvor personer har truet til seg penger eller nappet smykker av bilister.

Her kan du lese polisens tips mot veipirater!

Både svensk og norsk politi ber deg ringe dem i stedet for å stoppe, dersom du ser en bilist som ser ut til å trenge hjelp og står parkert langs veiskuldra.

I Sverige ringer du 114 14, i Norge 02800.

Behovet kan være reelt, men ikke nødvendigvis. Uansett bør politiet involveres, er budskapet.

Du kan lese mer om bil og trafkk hos Halden Arbeiderblad – her:

LES OGSÅ: Dette er politiets nye superbil