SUVERENE: Daniel André Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang var bedre enn resten. Foto: Skjermdump NRK.
SUVERENE: Daniel André Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang var bedre enn resten. Foto: Skjermdump NRK.

Suveren norsk lagseier i Planica

Ingen var i nærheten av nordmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel André Tande, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang utgjorde det norske laget i Planica lørdag.

Over åtte hopp var nordmennene fullstendig suverene i den legendariske slovenske skiflygingsbakken.

– Det var en utrolig konkurranse for oss som et lag. Jeg må takke publikum her for atmosfæren. Det er som å hoppe i en drøm!, sa Kenneth Gangnes i et intervju vist på NRK.

Suverent best

I strålende sol sørget Anders Fannemel (234 meter) og Kenneth Gangnes (233 meter) for at Norge ledet lagkonkurransen etter første omgang.

Norge hadde 9.3 poengs ledelse ned til Slovenia og 17.1 poeng ned til Østerrike. Ledelsen krympet til fire tideler på første hopp i andre omgang, men et nytt sterkt hopp fra Fannemel økte ledelsen til 31.8 poeng.

Da Robert Kranjec landet på 208 meter og Gangnes svevde 31 meter lenger, var lagkonkurransen i praksis avgjort. Norge hadde 58.9 poeng ned til Østerrike og 73.7 ned til Slovenia før siste hopp.

Peter Prevc gjorde imidlertid sitt med et fenomenalt hopp på 246 meter i siste hopp og ga Slovenia 1569 poeng. Østerrikes Michael Hayböck presterte også godt med 233.5 meter, men det holdt bare til 1568.9 – altså én tidel bak sloverne!

Til tross for gode sistehopp fra Slovenia og Østerrike var Norge fullstendig suverene i Planica. Med 233.5 meter i Forfangs siste hopp landet Norge til slutt på 1627.4 poeng – 58.4 poeng foran Slovenia.