TV 2-serien Maniac blir Hollywood-serie

TV 2-serien Maniac har høstet stor anerkjennelse i utlandet, og vil nå bli produsert i Hollywood.

TV 2s humorserie «Maniac» har blitt oppdaget av amerikanerne, og skal nå produseres i Hollywood.

Det er bekreftet at det er det amerikanske stjernelaget Emma Stone og Jonah Hill som skal bekle hovedrollene. Serien skal regisseres av Emmy-vinner Cary Fukunaga, som blant annet har regissert «True Detective».

– Dette er en gledens dag. At dette stjernelaget skal lage en amerikansk versjon av Maniac er rett og slett utrolig, sier dramasjef i TV 2 Christopher Haug.

I SUS OG DUS: I fantasiverdenen lever Espen et liv andre bare kan drømme om. FOTO: TV 2
I SUS OG DUS: I fantasiverdenen lever Espen et liv andre bare kan drømme om. FOTO: TV 2

Større i utlandet enn i Norge

Det kan se ut til at «Maniac» som handler om Espen, en mann i trettiårene som er innlagt på psykiatrisk sykehus og som lever et helt fantastisk liv i sine egne drømmer, har blitt større i utlandet enn det den har blitt i Norge.

– Serien har gått litt under radaren her i Norge, men vi har merket at interessen i utlandet har vært enorm fra dag en. Sånn sett er ikke dette overraskende. For ideen er unik og er forvaltet forbilledlig av Rubicon TV, som har produsert serien, sier Haug.

Fantasiverdenen til Espen og vennen Håkon, som bare finnes i Espens hode, er et unikt univers vi ikke har sett så mye til tidligere. De to vennene lever i sus og dus helt til psykologen Mina begynner å pirke i pasienten sin i et forsøk på å få han på bedringens vei.

Og det er dette universet Hollywood nå har latt seg fascinere av.

– Vi er selvfølgelig veldig glad for at så anerkjente selskaper som Paramount TV og Anonymous Content satser for fullt på en serie vi er så stolte av, forteller Haug.