Ingeborg (16) ble hyllet av ALLE Idol-dommerne – se opptredenen!

Se alle opptredenene fra årets nest siste semifinale i Idol her.

Fredag kveld ble årets fjerde Idol-semifinale sendt direkte fra H3 Arena på Fornebu.

Seerne stemte fram én deltaker til topp ti, mens den andre som gikk videre ble bestemt av programmets fire dommere Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (39), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29).

Nedenfor kan du se alle opptredenene, samt hva dommerne mente om dem.

Dommersplid om Olav André

Kveldens sending ble begynt med Olav André Eidnes (29) som tolket «Starlight» av Muse.

Dommerne var uenige om hva de mente om nettopp dét.

– Jeg synes du har en utrolig tilstedeværelse. Hvis du er nervøs, la jeg ikke merke til det. Jeg synes du har en særegen og fin tone i stemmen din. Jeg synes det var kjemepbra, sa en tydelig fornøyd Ina.

Hun fikk ikke støtte av sine mannlige kolleger.

– Du hadde en litt rufsete start som vi kan skrive på nervekontoen. Jeg synes du mangler litt flyt i rytmikken og fraseringen. Du har en dritfin stemme og masse trøkk. Men du er litt bedre når du lar lufta og musklene jobbe for deg. Jeg synes det var litt ujevnt, mente Vinni.

– Du startet litt i feil tone og det var ett sted det var surt. Men så sang du deg gjennom. Med låtvalget, syntes jeg ikke styrken din kom gjennom. Ellers var det helt streit, med noen vaklende partier. Men du får ståkarakter, sa Sandeep.

– Et utrolig sjarmerende vesen!

Elisabeth Welde (16) sang «Lush Life» av Zara Larsson. Dommerne likte det de så på scenen, spesielt med tanke på hennes unge alder.

– Jeg synes Zara Larsson er litt tilgjort og overkarikert, og det kan ha blitt litt sånn nå. Men du har et utrolig sjarmerende vesen, og det bor en stjerne i deg som er så fet å se på når du slipper deg løs! Når man tenker på hvor unge du er, er det helt fantastisk, og potensialet ditt er enormt, skrøt Vinni.

– Du har et særpreg i stemmen som jeg gleder meg til å høre utvikle seg. Jeg synes du lander låta. Men det er et par steder det er pitchy og et sted du bommer på timingen. Men jeg synes du groovet, og jeg synes du fikk det til, kommenterte Sandeep.

Gunnar var ikke helt sikker på om opptredenen var nok til å sikre tenåringen en plass videre.

– Det står en 16 år gammel jente foran oss på scenen, som jeg tror det bor noe veldig stort i. En potensiell stjerne! Jeg tror du har kommet kjemeplangt i konkurransen, men nå er jeg dessverre redd for at det kanskje er i ferd med å bli en størrelse for stort. Men det var mer enn godkjent!

Dommerne usikre på Amy Winehouse-valg

Ann Kristin Weberg (18) sang «You Know I'm No Good» av Amy Winehouse. Dommerne var usikre på om 18-åringen klarte å imponere like mye som Winehouse.

– Det er ikke små sko man prøver å fylle med den låta der! Du gjør det ikke lett for deg selv. Du starter veldig bra, og så blir det et lite dødpunkt i midten. Men på slutten, tar du låta! Jeg ble overrasket på slutten, og det er følelsen jeg sitter igjen med. Du nailet slutten og du nailet låta, smilte Sandeep.

– Vokalmessig er det imponerende og bra! Men jeg blir ikke tatt helt dit og der jeg burde med opptredenen som helhet. Det er et eller annet jeg ikke klarer å sette fingeren på. Men det var godkjent, sa Gunnar.

Ina var i likhet med Sandeep også noe usikker på låtvalget.

– Det er veldig modig å velge en Amy WInehouse-låt. Kanskje hakket for modig. Jeg synes det blir litt blekt i forhold til det du kan. Med den rette musikken er du en av de mest spesielle og skolerte stemmene her. Jeg liker deg!

– Helproft og dritbra!

Eirik Næss (29) sang First Aid Kits «Emmylou» som fjerde semifinalist ut i kveld.

– Du er rå! Og jeg synes for eksempel at den versjonen du gjorde av «Royals» under dommerutvelgelsen er et av de øyeblikkene jeg husker. Jeg synes kanskje at låtvalget ditt ikke er det beste, det er en sang som bare fortsetter og fortsetter. Jeg synes du kan spille mer på råheten din og at du faktisk kan synge sånn som du kan. Men du vet: Jeg er fan, sa Ina.

Vinni var utelukkende positiv.

– Jeg synes du viser veldig god smak og at du gjør kloke musikalske valg. Og så har du lagt fra deg litt av de voldsomme endingene du hadde på slutten. Helproft og dritbra gjennomført!

– Jeg blir også veldig positivt overrasket over at du la fra deg endingene du gjorde før. Du har en greie med at du covrer damelåter, men for meg blir det litt sånn at du nailer låtene og gjør det fett, men det blir litt live radiocover. Helt straight gjennomført, men til syvende og sist er du nok en kar med kassegitar, sa Sandeep.

Tar av seg hatten for Ask Riktor (22)

Ask Riktor Johansen (22) sang «My Generation» av The Who i kveld.

Dommerne var ikke i tvil om at de likte energien på scenen.

– Du har hele tiden hatt en veldig klar retning, og du ser ut som en rockestjerne! Du er helt rå på scenen. Du sprinter rundt og lager show, men jeg er litt usikker på hva slags plate du lager til slutt. Jeg skulle ønske vi hadde sett mer pop fra deg, sa Ina.

– Jeg føler vi får se mer og mer hvem du er. Du slipper deg løs og jeg liker det. Du manglet kanskje den hakkete, stammete fraseringen til Roger Daltrey, men det var deilig med litt trøkk og skrik og skrål. Takk skal du ha, fulgte Vinni opp.

– Jeg er litt enig i at dette var en litt snillere versjon av låta, begynte Sandeep.

– Jeg sa nei til deg på første audition, men jeg er litt keen på å svelge det «nei-et» og spytte det ut, for du skal være på den scenen! Dødskult, fulgte han opp.

Gunnar oppsummerte sine kommentarer med én setning.

– Det du gjør på scenen i dag, er det ikke annet enn å ta av seg hatten for!

Dommerne om Victoria: – Frysninger!

Victoria Karlskås Andersen (16) har slitt med nervene og selvtilliten i konkurransen, men valgte likevel å tolke monsterhiten «Someone Like You» av Adele.

Hun fikk skryt av dommerne, som likevel mente hun må jobbe med én ting: Å ha troen på seg selv.

– Jeg er så fan av stemmen din! Jeg liker lyden av stemmen din dritgodt. Du hadde en skikkelig fin innlevelse i dag. Din største utfordring er at du ikke helt tør å stole på at du er så bra som du faktisk er. Du mangler litt livserfaring til å gjøre denne låta som den bør gjøres, men det kommer til å komme, og når det kommer, kan du bli så stor du vil, sa Vinni.

– Adele er noe av det vanskeligste man kan velge. Det startet litt feil, men så fikk jeg frysninger! Det er en vanskelig låt å naile men du gjorde en dødsgod jobb. Jeg er imponert, skrøt Sandeep.

Gunnar innrømmet at han på forhånd var nervøs for opptredenen til Victoria.

– Jeg var livredd da du kom på scenen, fordi din største og verste fiende er og har vært å kontrollere dine egne nerver. Stol på deg selv! Stol på talentet ditt! Vær komfortabel og gled deg over det og med det. For det som bor i deg er noe helt unikt!

Ingeborg ble hyllet av alle dommerne: – Jeg bøyer meg i støvet!

Ingeborg Fosse (16) hadde valgt «Runnin' (Lose It All)» av Naughty Boy feat. Beyoncé som sin semifinalelåt.

Dommerne var alle over seg av begeistring for det de så på scenen.

– Man skulle ikke tro at du var den yngste deltakeren i Idol i år. Og du er den første deltakeren i norsk Idol som er født på 2000-tallet! Dette her ville jeg sagt til deg uansett hvor gammel du var: Du er den stødigste deltakeren i Idol i år etter min mening. Det er helt fantastisk! Du tar tidsånden og pulsen og velger låter som er superrelevante nå, og du nailer det! Jeg er kanskje to hoder høyere enn deg, men jeg ser opp til deg, sa Sandeep.

– Alle de unge menneskene som sitter rundt omkring i Norge og drømmer om en artistkarriere, jeg tror 99 prosent ville gitt alt for å stå der du står nå. Det er mye på spill. Men du kommer inn og gjør dette med den største naturlighet og på den mest autentiske og genuine måten man kan gjøre det på. Dette er artisteri, sa Gunnar.

– Du er stødig, du er selvsikker, du er proff. Du er 16 år og har en stemme som vi kaller en radiostemme, for det funker så innmari bra på plate. Du kan fort bli en som legger verden for dine føtter, så jeg gleder meg til å følge deg videre, smilte Ina.

Vinni var ikke mindre positiv.

– Jeg må si meg enig! Av alle som har vært med, er du den som har imponert meg mest. Du er en klippe. En liten og søt klippe som får plass i veska til Ina, men en klippe åkkesom. Jeg bøyer meg i støvet!

Se Ingeborgs opptreden øverst i artikkelen!

– Jeg synes du var flink i dag, ass

Jonas Nedrelid (18) rundet av ballet med «Losing You» av Aquilo.

Dommerne hadde delt meninger om opptredenen.

– Det er noe stolt og rørende over historien din, og måten du har kommet deg fra der du var og der du står på scenen i dag. Jeg var kanskje en av dine største skeptikere før vi gikk inn i semifinalerundene fordi du har en utrolig fin klang i stemmen, men du har en utrolig fin klang i stemmen, men tenderer kanskje mot å bli en «one trickpony ». Jeg mener dessverre at de vokale kapasitetene dine kommer til kort her i dag.

Vinni var mer positiv.

– Jeg synes du var flink i dag, ass. Etter min mening har du funnet plassen din. Godt jobba. Du har en følsomhet og en inderlighet i stemmen din som jeg liker godt, og jeg tro jo eldre du blir, jo mer kommer den til å falle på plass. Det blir bare bedre og bedre.

Sandeep var derimot mer kritisk til låtvalget, men skrøt av stemmeprakten.

– Jeg er enig i at karakteren i stemmen din er en av de mer unike, og du har en fin sånn sans for taiming. Men låtvalget var litt kjedelig. Det er en ny låt og det liker jeg, men det var i kjedeligste laget.

Ingeborg og Victoria videre

Semifinalen endte med at Ingeborg Fosse og Victoria Karlskås Andersen gikk videre til finalerundene.