JUBEL: Slike scener kan du se på TV 2 fra 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JUBEL: Slike scener kan du se på TV 2 fra 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

TV 2 skal sende EM- og VM-kvalifisering fra 2018

I tillegg har man sikret seg rettighetene til EM-sluttspillet i 2020 sammen med NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har kjøpt rettighetene til alle EM- og VM-kvalifiseringene i fotball fra 2018 til 2021, som inkluderer 580 landskamper. I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til EM-sluttspillet i 2020 sammen med NRK.

– Dette er en stor dag for TV 2. Vi har sikret oss nye fantastiske sportsrettigheter. Dette vil selvsagt styrke TV 2 og de ulike sportskanalene med unikt innhold over en lang periode. Vi gleder oss til å formidle disse kampene til TV-seerne i Norge, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Tilsammen 580 landskamper vil bli vist på TV 2-kanalene, som inkluderer alle kamper fra VM og EM-kvalifiseringene i perioden 2018 til 2021. Dette inkluderer både hjemme og borte-kampene til Norge.

TV 2 har tidligere sikret seg rettighetene til sommerens EM-sluttspill i Frankrike, og VM i 2018 og 2022 sammen med NRK.

I tillegg har nå TV 2 og NRK sikret seg EM-sluttspillet i 2020 som skal spilles over hele Europa.

– Vi hadde et veldig godt samarbeid med NRK under siste fotball-VM i Brasil og gleder oss til å samarbeide om sommerens EM i Frankrike. Nå fortsetter også dette samarbeidet rundt sluttspillene helt frem til 2022, kommenterer Olav T. Sandnes.

– Vi er veldig glade for at det gode samarbeidet med TV 2 rundt fotballmesterskap fortsetter, spesielt ettersom samarbeidet med TV 2 under fotball-VM i Brasil ble veldig godt mottatt av publikum. For det norske folk er store internasjonale fotballmesterskap blant de mest samlende begivenhetene, og med dette er det norske folk sikret en bred nasjonal dekning, også av EM i 2020, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.