ILLUSTRASJONSFOTO: Darko Vojinovic
ILLUSTRASJONSFOTO: Darko Vojinovic Foto: Darko Vojinovic

Brukte spillere under falskt navn – mister plassen i Eliteserien

Klemetsrud mister plassen i eliteserien i Futsal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag skrev TV 2 om at Hulløy og Utleira hadde lagt inn protest etter opprykksturneringen til eliteserien i futsal.

Grunnen var at Klemetsrud, som rykket opp til eliteserien, hadde brukt flere spillere under falsk navn i turneringen.

Protesten er tatt til følge skriver NFF på sine hjemmesider, og Hulløy og Utleira vil møtes i en ny kamp som vil avgjøre hvem som rykker opp til Eliteserien.

NFF finner det bevist at i kampen mot Hulløy benyttet Klemetsrud tre spillere som ikke var spilleberettiget, mens det i finalen mot Utleira var to ikke spilleklare som stilte.

Klemetsrud la heller ikke skjul på sakens fakta. I pressemeldingen fra NFF står følgende:

«Klemetsrud stadfester i sin forklaring identiteten på totalt 9 spillere som faktisk deltok for klubben i sluttspillet. Klubben erkjenner at tre av spillerne ikke er spilleberettiget for Klemetsrud i futsal og at det således foreligger protestgrunnlag. De erkjenner videre at disse spillerne var erstattet av tre andre navn på kamprapportene.»

Blant disse er den tidligere Tippeliga-spilleren, nå i Moss, Adnan Haidar. Haidar er ifølge NFFs spilleregister spilleberettiget for Grorud IL i Futsal. De to andre involverte spillerne er Danish Khan og Hamza Khan, registrert for Holmlia.

Laglederen som også opererte under falskt navn var Nimer El Haj. Han soner en straff fra NFF som gjør at han ikke har rett til å delta i konkurranser og trening.

Foreløpig er bare de sportslige konsekvensene av vedtaket klare. Det kan også få ytterligere ringvirkninger for enkeltpersonene som er involvert i saken.

«Det er bra at Klemetsrud ved klubbledelsen tok ansvar da beskyldningen mot futsallaget ble fremsatt, og bidro til at fakta og realiteter ble avklart og erkjent. Men flere enkeltpersoners handlinger knyttet til denne saken, er graverende og svært alvorlige og disse forhold blir oversendt NFFs påtalenemd for vurdering som straffesaker.»

Utleira skriver på sine hjemmesider at de tar vedtaket til etterretning.

– Vi er skuffet over Klemetsrud som har forsøkt å jukse seg til en plass i eliteserien, tatt fra et lag den vanvittige gleden det må være å kunne feire et rettmessig opprykk i det sluttsignalet går, og det faktum at de har påført idretten vi er så glade i ei markant ripe i lakken. Vi håper alle som har visst om dette uten å si fra, dere som har forsvart Klemetsrud, og dere som har hengt ut vår viktigste kilde virkelig tenker etter om det er sånn dere vil at det skal være i toppen av norsk futsal, skriver Utleira.

– Vi vil også rette en takk til styret i Klemetsrud fotball som skjønte at futsallaget hadde misbrukt sin tillit, og lot det skinne igjennom at de skulle gjøre hva de kunne for å få alle fakta på bordet.

Dette er vedtaket:

  • Hulløys protest tas til følge, laget tilkjennes 3 poeng og resultatet settes til 0-3 i kampen Klemetsrud - Hulløy.
  • Kampen Utleira – Klemetsrud erklæres ugyldig
  • FC Hulløy tilkjennes plass i kampnr. 99120983001 mot Utleira, og vinneren av denne kampen rykker opp til eliteserien i futsal sesongen 2016/17
  • Kampen berammes av Troms fotballkrets i henh. til relevante bestemmelser i NFFs regelverk, og kun spillere som ville vært spileberettiget i futsal for Utleira og Hulløy den 13.3.2016 kan delta i denne kampen.

Det er Hordaland Fotballkrets som har behandlet protesten i første instans. Avgjørelsen kan klages inn til NFFs ankeutvalg.